La colla del Grillats manté el regnat del multitudinari Carnaval de Torelló

Els torellonencs repeteixen com a millor carrossa de la Gran Rua, en la que hi han participat unes 2.500 persones | Un Diumenge Qualsevol i Els Embaukat's comparteixen el podi

Redacció Osona.com
15 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 14:08h
La colla dels Grillats, aquest dissabte
La colla dels Grillats, aquest dissabte | Adrià Costa

La colla dels Grillats. Foto: Adrià Costa


Els Grillats, amb “Deu anys ens ha costat treure el grill del forat!”, han guanyat el premi a la millor carrossa de la Gran Rua del Carnaval de Torelló, que s’ha celebrat aquest dissabte. La colla de Torelló, amb 235 participants, manté el regnat de la festa, ja que l’any passat també va guanyar. El podi l’han compartit amb Un Diumenge Qualsevol, en segona posició, i els Embaukat's, els guanyadors de 2013, que han ocupat el tercer lloc.

La Gran Rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló ha  tornat a ser multitudinària i ha concentrat unes 2.500 persones, en 23 carrosses i comparses. A més, molt gent disfressada i amb ganes de gresca s’ha afegit a la cercavila.

El recorregut ha estat el mateix que l’any passat, que es va estrenar, i que va deixar de passar pels carrers de Sant Bartomeu i Sant Miquel. El jurat estava situat a l’edifici de la Cooperativa del carrer Enric Prat de la Riba. Després de la rua, la festa ha continuat a la zona esportiva municipal amb música i repartiment de premis.
 

Classificacions definitives de la Rua del Carnaval de Torelló (PDF)


Un munt de dies de gresca

La Gran Rua, la màxima expressió de la rauxa i el veritable símbol del Carnaval de Terra Endins, va estar precedida per l’esbojarrada festa de les Senyoretes i els Homenots, aquest divendres, i per la la festa del Pullassu,, dijous.

El Carnaval de Terra Endins també compta amb altres actes no tant multitudinaris però amb molt d’encant. Unes setmanes abans del Carnaval es fa el cop d’estat i la presentació en el qual s’expliquen els actes i les novetats, sempre amb un to humorístic, i on el Rei Carnestoltes proclama la República de la Barrila, en la qual hi regna la disbauxa.

Aquest diumenge, 15 de febrer, se celebrarà el Carnaval Infantil, que aplega els nens del poble amb un divertit espectacle.

Per últim, el dimecres de cendra, 18 de febrer, es farà l’enterrament de la sardina, en el qual es crema el Rei Carnestoltes i es fa una sardinada popular.
 

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

 

La passarel·la de la plaça Nova de les Senyoretes i els Homenots, aquest divendres. Foto: Adrià Costa

Arxivat a