Unió, a l'equip de govern de Vic, dóna suport als comerciants de l'Eixample Morató

El comerç carrega contra l’Ajuntament per la implantació de l’illa de vianants a la zona

Redacció Osona.com
14 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 17:08h

Carrer del Bisbe Casadevall, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa


Els comerciants de l’Eixample Morató de Vic, que s’han rebel·lat literalment contra l’Ajuntament per la implantació de l’illa de vianants a la zona ara fa tres mesos, han rebut un suport inesperat. Unió Osona, fent-se ressò de la notícia publicada per Osona.com, va fer un tuit amb quatre paraules més que entenedores: “Comerciants estem amb vosaltres, prenen nota!”. Un veí del barri ja ha respost el tuit, de manera irònica, i ha dit si també es recordaran dels veïns.

El suport als comerciants no és gratuït. UDC forma part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic, juntament amb CDC i ERC. Cal dir que les illes de vianants són una aposta personal de l’actual alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, que va abandonar Unió a mig mandat i que ara no repetirà a les properes eleccions de maig.

Amb aquest nou panorama i amb els comicis locals a tocar, els comerciants han fet una crida perquè els partits es mullin i es posicionin respecte a l’illa de vianants de l'Eixample Morató. Els comerciants consideren que la restricció de trànsit i les càmeres dissuasòries han buidat els carrers de gent i els han provocat pèrdues quantioses, de les quals consideren responsable a l’Ajuntament. Per tot plegat, demanen que es torni obrir la zona a la circulació de vehicles i que “s’iniciï un debat sobre el model amb el consens de totes les parts”, o sigui, veïns, comerciants i Ajuntament. També reclamen que es canviïn els sentits i les entrades des d’alguns carrers i que  hi hagi una zona d’aparcament  gratuïta i una zona blava més econòmica.

Plànol de l'illa de vianants de l'Eixample Morató. Foto: Ajuntament de Vic