Les Senyoretes i els Homenots posen el Carnaval de Torelló de potes enlaire

L'esbojarrada passarel·la, que compleix 30 anys, dóna pas avui a la multitudinària Gran Rua

Redacció Osona.com
14 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:38h
La festa de les Senyoretes i els Homenots, aquest divendres
La festa de les Senyoretes i els Homenots, aquest divendres | Adrià Costa

La rua de les Senyoretes i els Homenots, aquest divendres Foto: Adrià Costa


L’esbojarrada festa de les Senyoretes i els Homenots, una de les propostes més particulars del Carnaval de Terra Endins, s’ha celebrat aquest divendres a Torelló. Centenars d’homes i de dones del poble i de la comarca s’han tornat a vestir del sexe contrari, per una nit, i han deixat sortir les seves passions més lascives. La celebració complia enguany el seu 30è aniversari.

La festa, com ja es tradicional, ha començat amb una gran passarel·la de més de 25 metres per la qual tots els Homenots i les Senyoretes han desfilat entremig de música, llums i una gran expectació. Després, tots els participants han fet una rua per tot el poble, que s’ha acabat a la mateixa plaça on ha començat.

Com a novetat d’aquest any, la festa s’ha embolcallat d’una temàtica concreta. En aquesta primera ocasió, s’ha decorat la plaça, la passarel·la i la carrossa amb referències les “Princeses Disney".

El Carnaval de Torelló es va iniciar aquest dijous, amb la festa del Pullassu, el primer dels plats forts del programa. La celebració ha arribat enguany a la majoria d’edat, ja amb 18 edicions. Els organitzadors van aprofitar l’avinentesa per incorporar algunes novetats, amb la idea de potenciar els elements que caracteritzen el ritual de la rauxa.

Una rua multitudinària

Les Senyoretes i els Homenots donen pas aquest dissabte a la Gran Rua, la màxima expressió de la rauxa i el veritable símbol del Carnaval de Terra Endins. Enguany, hi participaran 23 carrosses i comparses, amb més de 2.500 persones, on no hi faltaran les referències a l'actualitat, sobretot a la política. Unes carrosses que són veritables obres d’art i que la gent de Torelló i rodalies hi comença a treballar quan acaba l’estiu.
 

Carnaval de Terra Endins. Foto: Adrià Costa


La rua començarà a les 6 de la tarda i acabarà prop de la mitjanit, quan totes les carrosses hagin passat per davant del jurat. Després la festa seguirà a la zona esportiva municipal amb música de tot tipus fins a la matinada.

Altres actes

El Carnaval de Terra Endins també compta amb altres actes no tant multitudinaris però amb molt d’encant. Unes setmanes abans del Carnaval es fa el cop d’estat i la presentació en el qual s’expliquen els actes i les novetats, sempre amb un to humorístic. Després el Rei Carnestoltes fa un cop d’estat i proclama la República de la Barrila en la qual hi regna la disbauxa.

Aquest diumenge, 15 de febrer, se celebrarà el Carnaval Infantil, que aplega els nens del poble amb un divertit espectacle.

Per últim, el dimecres de cendra, 18 de febrer, es farà l’enterrament de la sardina, en el qual es crema el Rei Carnestoltes i es fa una sardinada popular.
 

Programa d’actes del Carnaval de Terra Endins

Com arribar-hi i com aparcar

La passarel·la de la plaça Nova, aquest divendres. Foto: Adrià Costa

Arxivat a