Joan López abandona la vida política i retorna al món professional

El regidor d’ERC descarta continuar amb la confecció de la candidatura per a les eleccions municipals a Vic que impulsava amb Lluís Casellas

Pere Pratdesaba
13 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:54h
Joan López, en un ple municipal
Joan López, en un ple municipal | Adrià Costa

Joan López, en un ple municipal. Foto: Adrià Costa


El regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vic, Joan López, ha anunciat que quan acabi aquesta legislatura deixarà la política activa i retornarà a la seva vida laboral, a l’Hospital Universitari de Vic, on té una excedència. “Vull prioritzar la meva tornada al món professional, la qual cosa és incompatible amb les qüestions públiques”, ha declarat a Osona.com. López haurà estat vuit anys al consistori vigatà. En aquesta darrera legislatura ha estat peça clau a l’equip de govern, format per ERC i CiU, on ha assumit el càrrec de segon tinent d’alcalde i l’àrea de Cultura i Ciutadania.

D’aquesta manera, López descarta tirar endavant la candidatura a les eleccions municipals del proper mes de maig a Vic, que ell mateix va impulsar juntament amb Lluís Casellas (exregidor d’ERC) i que popularment ja es coneixia com "la llista López". La confecció d’aquesta candidatura, fins al moment, ha estat força convulsa, amb la renúncia de Xavier Farrés (independent, ex-UDC), i Imma Bellafont, Eva Solé i Josep Ramon Soldevila (Reagrupament), que havien participat a les primeres reunions. Tot i aquestes baixes, Casellas i altres possibles membres de la llista continuaran explorant les possibilitats de confeccionar una proposta de cara a les municipals, reconeix López.

Lopez, en declaracions a Osona.com, no ha volgut entrar a fons en els motius que l’han portat a confeccionar una candidatura que hauria pogut enfrontar-se a les eleccions municipals a la que presentarà el seu propi partit, encapçalada per Joan Ballana. “No hi ha cap contradicció i jo no he fet res a esquenes dels dirigents del meu partit. Joan Ballana, Pere Ricart i Pere Prat ho coneixien”, argumenta. En tot cas, López creu que entrar a fons en aquest debat podria generar polèmiques que ara, a pocs mesos dels comicis locals, serien contraproduents. “Quan passin les eleccions municipals, ja n’explicaré tots els detalls”, conclou.