La IGP lliura la Llonganissa d'Or a l'empresari Jaume Blancafort

El guardonat és el president d'honor de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2015
Actualitzat el 15 de febrer a les 8:06h
Anna Erra lliura la Llonganissa d'Or a Jaume Blancafort
Anna Erra lliura la Llonganissa d'Or a Jaume Blancafort | A. Costa

Anna Erra entregant la Llonganissa d'Or a Jaume Blancafort. Foto: Adrià Costa


La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic ha lliurat aquest migdia la Llonganissa d’Or a Jaume Blancafort, president d’honor de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), per la seva contribució a la promoció de la llonganissa de Vic arreu del territori i per la defensa dels seus interessos. L’acte ha tingut lloc al Temple Romà de Vic i ha estat presidit per la 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Comerç i Turisme, Anna Erra, qui ha fet entrega del guardó.

Blancafort va començar a treballar als 21 anys a l’empresa familiar, Indústries Càrnies Blancafort, a la Garriga, on va desenvolupar pràcticament tota la seva activitat professional, i de la qual va ser gerent durant 25 anys. A dins del sector, ha ocupat diversos càrrecs, entre els que destaquen el de president de FECIC, on hi va estar 15 anys.

A l'acte del Temple Romà, en representació de la IGP, ha parlat el secretari del Consell Regulador, Josep Collado, qui ha volgut agrair a Blancafort la implicació, suport, compromís i dedicació al sector i a les empreses càrnies de Catalunya.

Jaume Blancafort ha explicat els orígens de la IGP, quan diferents fabricants de la llonganissa es van agrupar per defensar el seu producte davant l’administració.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde ha parlat de l’excel·lència de la llonganissa de Vic i de la feina de la IGP com a ambaixadors de la ciutat en la resta del món.

L’acte ha finalitzat amb un tast de llonganissa de Vic per als assistents, acompanyat d’una copa de vi amb Denominació d'Origen Penedès.

La Llonganissa d’Or es concedeixen des de l’any 2006 en reconeixement a la important tasca realitzada per algun personatge en defensa dels valors gastronòmics i en la projecció dels productes genuïnament catalans. Els guardonats al llarg d’aquests anys han estat, entre d’altres, els cuiners Isma Prados, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, els periodistes Antoni Bassas i Albert Om, i l’empresa de Cerveses Damm. Aquest any s’ha fet coincidir amb la celebració del Dijous Llarder a la ciutat de Vic.
Arxivat a