Innovacc crea una eina pionera per reduir el canvi climàtic provocat pel sector porcí

La Universitat de Vic ha participat en el projecte

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
12 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:29h
El clúster carni Innovacc, amb seu a Olot i amb diverses empreses osonenques afiliades, ha ideat un nou programa per calcular l'emissió de gasos d'efecte hivernacle (la petjada de carboni) i l'ús d'aigua dolça utilitzada (la petjada hídrica). Es tracta d'una eina innovadora a nivell mundial que permet avaluar la producció de pinsos, els porcs vius a la granja, la carn especejada i també el pernil cuit, curat, el fuet i el xoriç. El projecte es va presentar el passat divendres a la Universitat de Vic.

L'objectiu d'aquesta eina és ajudar les empreses del sector carni porcí català a reduir els impactes sobre el canvi climàtic i, alhora, ser més eficients en l'ús dels recursos. Innovacc lluitarà perquè aquesta metodologia sigui el marc de referència europeu per calcular el PC i el PH del sector.

El projecte l'han desenvolupat el Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic, el Centre Tecnològic de l'Aigua Cetaqua, Inèdit Innovació SL (del Parc de Recerca de la UAB i Lavola1981 SA. En el projecte hi han participat activament diverses empreses del sector.
 

Més informació del programa (PDF)


 
Arxivat a