Aigües Vic arranjarà un tram de la Ruta del Ter al Ripollès

L’entitat signa un conveni amb el Consorci del Ter

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:28h

La Ruta del Ter, al seu pas pel Ripollès. Foto: Aigües Vic


Aigües Vic ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Ter, que s’allargarà durant tot l’any 2015, amb l’objectiu de treballar conjuntament en l’impuls d’iniciatives dirigides a conèixer, cohesionar, protegir i desenvolupar la conca fluvial del riu Ter. Aquesta acord es traduirà primerament en una dotació econòmica de 4.500 euros per a l’execució de les obres de millora de l’enllaç entre el Ripollès i Osona de la Ruta del Ter, en concret al tram de La Cúbia, situat al terme municipal de Les Llosses.

El projecte consistirà en l’adequació del camí entre la Farga de Bebié i Ripoll, de 500 metres de longitud, per tal d’adaptar-lo a una amplada útil d'1,2 metres i una pendent que no sobrepassi el 8-10% de desnivell. D’aquesta manera, el camí es farà transitable a caminants i cicloturistes, tot vorejant la conca del riu. També caldrà fer els corresponents treballs silvícoles de neteja.

El tram discorre per la calçada lateral de la C-17, per l’antic camí ral que unia les poblacions de Montesquiu i Ripoll. Aquest és l’únic tram de tota la Ruta del Ter -de més de 200 quilòmetres- que no segueix el curs del riu.

El Consorci del Ter està format per 58 ajuntaments i cinc consells comarcals de la conca del Ter. Crea i gestiona servei d’interès comú.