Hilari Raguer parlarà dels cardenals Gomà i Vidal i Barraquer

L'historiador i monjo de Montserrat participa en els Dijous de l’Òmnium de Manlleu

per Redacció Osona.com, 11 de febrer de 2015 a les 19:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El monjo de Montserrat i historiador Hilari Raguer oferirà aquest divendres, 13 de febrer, a Manlleu la conferència “Dos cardenals antagònics; Gomà, i Vidal i Barraquer”. La xerrada s’emmarca en el cicle dels Dijous de l’Òmnium a Manlleu i se celebrarà a la biblioteca municipal, a partir de les 8 del vespre.

Hilar Raguer oferirà una conferència de contingut històric, situant els presents a prop de la Guerra Civil Espanyola, a través de les figures i vides d'aquests dos cardenals catalans que van ocupar posicions ben antagòniques a l'època.

 
Hilari Raguer i Suñer va néixer el 1928 a Madrid, de pares ripollesos. De jove, va participar en les activitats dels universitaris cristians i nacionalistes del Grup Torras i Bages. Llicenciat en Dret civil per la Universitat de Barcelona el 1950, va ingressat al monestir de Montserrat el 1954, i va ser ordenat sacerdot el 1960. A la Facultat de Ciències Econòmiques i Polítiques de París va ser deixeble de Maurice Duverger i el 1962 va obtenir el diploma d’Estudis Superiors en Ciències Polítiques, amb una memòria sobre Unió Democràtica de Catalunya 1931-1936. Aquesta memòria, posada al dia, va ser la seva tesi doctoral, defensada el 1975 a la Universitat de Barcelona. El 1979 es va llicenciar en Teologia, especialitat bíblica, al Pontifici Ateneu Anselmià de Roma. Ha publicat molts llibres i articles sobre l’Església i la Guerra Civil, i també sobre la Bíblia i litúrgia.


Aquesta conferència és fruit de l’acord de col·laboració que en els últims anys han desenvolupant l’Ajuntament de Manlleu i Òmnium Cultural Osona, amb el clar objectiu de promoure nous espais d’interès cultural.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació