Vic recupera el passant dels Tonis després de l'aturada d'un any

La festa retorna amb un cap de setmana ple d’activitats, al carrer Manlleu i a la plaça Major

Redacció Osona.com
09 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 6:11h
El passant de Vic, diumenge
El passant de Vic, diumenge | J.M. Gutiérrez

Passant dels Tonis a Vic. Foto: José M. Gutiérrez


La festa dels Tonis va tornar a la ciutat de Vic, després d’una aturada d’un any. Ho va fer aquest cap de setmana, dies 7 i 8 de febrer, amb un munt d’activitats paral·leles.

Les propostes van començar el dissabte, amb la celebració del Mercat de vi i formatge, que es va ubicar al carrer Manlleu durant tot el dia, amb vins de diferents denominacions d’origen catalanes i formatges de llet de vaca, de cabra, d’ovella i de búfala. Durant la tarda, aquest mercat va coincidir amb altres iniciatives a la plaça Major: el Mercat de Tonis, que va aplegar parades no alimentàries de tot tipus; el parc de ponis d’Hípic Maver, on la mainada va poder muntar i fer passejades; i una exhibició d’agility a càrrec de Gos Lluçanès, on els gossos van haver de superar un circuit amb obstacles.

El plat fort de la festa va ser però, un cop més, el passant del diumenge al matí. Des de l’aparcament del Sucre van sortir, després d’esmorzar, una vintena de carruatges i un centenar llarg de cavalls i ponis, encapçalats per l'abandarat Miquel Vila, genet i entrenador professional de raids, acompanyat dels seus dos fills. El carro que porta la figura de Sant Antoni, patró dels animals, també va tenir un lloc privilegiat a la comitiva.

Tots plegats van desfilar pels carrers de la ciutat i van anar fins a l’església del Carme, on es va fer la benedicció dels animals. Després es van aturar a la cruïlla entre el carrer Verdaguer i la rambla Hospital, per fer el lliurament d’obsequis als participants.
 

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Vic

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Arxivat a