El Carnaval de Torelló s'apunta a beure aigua

Una campanya distribuirà 30.000 botelles personalitzades, per fomentar el consum responsable d’alcohol

Aigua personalitzada per al Carnaval de Torelló.
Aigua personalitzada per al Carnaval de Torelló. | Ajuntament de Torelló
Redacció Osona.com
08 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:35h

Aigua personalitzada per al Carnaval de Torelló. Foto: Ajuntament de Torelló

Un any més, quan s’aproximen les dates de Carnaval de Terra Endins, a Torelló es posa en marxa la campanya “Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!”. La campanya, enguany, es presenta amb una novetat: una marca d’aigua personalitzada, en una iniciativa que ha sorgit de la taula Nits Q Torelló i que compta amb la col·laboració d’Aigües Sant Aniol. La idea, a l’hora de distribuir aquesta aigua, és fomentar el consum responsable d’alcohol.

En la presentació de l’aigua, que porta una etiqueta amb el lema “Veus el què beus? Cuida’t”, el regidor de Joventut i Infància, Xevi Lozano, va explicar que el projecte sorgit de Nits Q pretén “fomentar el consum responsable i els hàbits saludables”. En total, s’han etiquetat 30.000 ampolles d’aigua i el regidor va anunciar que aquesta iniciativa s’estendrà a la resta d’esdeveniments del calendari festiu de Torelló.

D’altra banda, el subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, va felicitar Torelló per la iniciativa i va invitar la gent que assisteixi al Carnaval a consumir aigua durant la nit. A més, va llançar la idea de convertir el Carnaval de Torelló en Nit Q (el distintiu Q de Festa reconeix aquells locals o esdeveniments d’oci nocturn que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, orientats a reduir determinats riscos associats a la nit i al consum i a afavorir el benestar dels seus usuaris i usuàries).

Finalment, el director d’operacions d’Aigües Sant Aniol, Jordi Alsina, també va expressar la seva satisfacció per poder participar en el projecte: “Apostem per l’aigua i hem volgut ser partícips d’aquesta iniciativa”. En nom d’Aigües Sant Aniol, es va oferir a donar suport a iniciatives semblants en la resta de festes de l’any.

Finalment, en representació dels col·lectius implicats en el Carnaval, el president dels Deixebles de Sant Feliu, Arnau Segura, va afirmar que “és una iniciativa que millora la imatge del poble i la qualitat de l’oci nocturn. És un benefici pel Carnaval. En els últims anys s’ha fet molt”.

Cartes als pares, xerrades i visites als bars

Per altre cantó, el regidor de Joventut i Infància va explicar la resta d’accions que s’han impulsat dins la campanya “Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé, sense passar-te!”. Des de cartes als pares, fulls de recomanacions per als joves, xerrades als centres educatius, cartells per les colles carrossaires, visites informatives als bars, pancartes al carrer, un programa de ràdio i, per la nit de Carnaval, a la zona de ball, una barra sense alcohol, l’estand d’Energy Control i el Busnit. Segons Xevi Lozano, en els últims anys “hi ha una sensació de tendència a la millora. Les valoracions són positives”.

La Taula Nits Q és un espai de treball creat per l’Ajuntament de Torelló amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal de posar en contacte l’administració pública, els agents socials (entitats), els bars i els locals d’oci nocturn a fi de treballar conjuntament per crear al municipi un espai d’oci nocturn saludable i respectuós.

La campanya “Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé, sense passar-te!” està impulsada per les entitats organitzadores del Carnaval de Terra Endins: PIOC, Deixebles de Sant Feliu, Pullassu, amb el suport de les AMPA dels centres de secundària, les colles carrossaires i l’Ajuntament de Torelló, en el marc del Pla de Barris.
 

Recull de fotos del Carnestoltes a Osona   


Presentació del Carnaval de Terra Endins, el passat dissabte. Foto: Adrià Costa

Arxivat a