El GFM retrà homenatge al fotògraf de natura Hannu Hautala

El Grup Fotogràfic Manlleu farà un concurs anual

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat el 11 de febrer a les 19:33h

Autoretrat del fotògraf finlàndes, Hannu Hautala.


El Grup Fotogràfic Manlleu (GFM) reconvertirà l’homenatge que feia de forma bianual en un concurs que se celebrarà cada any i que prendrà el nom d’Aditum. Dins d’aquest, una de les categories serà “homenatge a”, per la qual en aquesta primera edició s’ha escollit a una llegenda viva de la fotografia de natura, el reconegut fotògraf Hannu Hautala.

Nascut a Töysä (Finlàndia) fa 74 anys, Hautala és un referent de la fotografia de natura a Europa i un clar exponent de la revolució gràfica que va representar col·locar un subjecte dins l’entorn, entenent que aquest tipus de fotografia tindria un valor narratiu més alt que un primer pla del mateix motiu.

Autor de més de 40 llibres -alguns d’ells amb tirades de fins a 33.000 exemplars- Hautala ha rebut beques per part del govern finlandès, així com l’ordre de la Rosa Blanca de Finlàndia. Eduard Crispi, president del GFM, en destaca la seva figura: “Hannu Hautala representa un dels clàssics europeus de la fotografia de natura. Ha influenciat a generacions posteriors i és una llegenda viva”. També la tenacitat que ha mantingut durant tota la seva carrera: “Si a una passió li posem un objectiu exigent, tirem endavant amb convicció i no llencem la tovallola davant de moments difícils, possiblement obtindrem una cosa anomenada èxit. Aquesta és la trajectòria que va triar Hautala”.

Des de dins de l’entitat, Pep Salvans exposa el valor d’organitzar un concurs al voltant d’una figura com la del fotògraf finlandès: "Com tantes altres vegades, molts socis del GFM ens hem immers en la preparació del concurs. Estem segurs que tota la il·lusió, l'esforç i la dedicació que hi destinem nosaltres i tots els col·laboradors d'Aditum esdevindran una activitat participativa i enriquidora no només pel grup sinó també per molts aficionats a la natura i la fotografia del nostre entorn".

L’associació manlleuenca té previst presentar el concurs aquesta primavera, moment en què s’obriran les admissions. La clausura, veredicte i lliurament de premis, està programat per a la tardor.
Arxivat a