La CCCC incorpora la colla dels Emboirats de la Universitat de Vic

Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ja té 80 colles de ple dret

Gerard Recasens
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:24h
La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ja compta amb 80 colles de ple dret. Dissabte passat, la Junta de la CCCC va aprovar el pas de tres colles de l'estatus de colla en formació al de colla de le dret. Es tracta d'una colla universitària, els Emboirats de la Universitat de Vic, i dues colles convencionals: els Xiquets de Vila-seca i els Castellers de Santpedor.

Els Xiquets de Vila-seca, que havien estat actius entre els anys 1991 i 1997, van retornar a l'activitat castellera amb la camisa blau cel a finals de 2013. Els Castellers de Santpedor, que duen camisa daurada, enceten l'activitat castellera d'aquesta localitat bagenca a les acaballes de 2013 i ja tenen al seu abast tota la gamma de castells de 6. Els Emboirats de la UVic fan castells en l'àmbit universitari ininterrompudament des de 2010, després d'una aturada, i és que la seva fundació data de 2003.

Així, la Coordinadora està formada actualment per 80 colles de ple dret, de les quals vuit són universitàries, i 11 colles en formació. 
Arxivat a