Territori licita per 3,2 MEUR les obres del nou accés de l'Eix a Sant Julià de Vilatorta

L’actuació permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà dels vehicles que es dirigeixen al polígon de la Quintana | Els treballs començaran abans de l’estiu

Redacció Osona.com
03 de febrer del 2015
Actualitzat el 06 de febrer a les 8:14h

Mapa del nou accés a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Generalitat


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per a construir un nou enllaç a l’Eix Transversal (C-25) a Sant Julià de Vilatorta. Aquesta actuació, que es licita per un import de 3,2 milions d’euros,  permetrà millorar la mobilitat i l’accessibilitat en aquest àmbit. Es preveu que els treballs comencin abans de l’estiu que ve, tal com ja va avançar el conseller Santi Vila, i tinguin un termini de sis mesos.

Actualment, els vehicles que volen accedir al polígon industrial la Quintana de Sant Julià de Vilatorta procedeixen en gran part de l’Eix Transversal, des de l’enllaç de Calldetenes. Connecten amb la carretera BV-5201 i han de travessar el nucli urbà de Sant Julià de Vilatorta, per enllaçar amb la BV-5202 i accedir al polígon.

Per tal d’evitar aquest pas per l’interior del nucli, especialment de vehicles pesants, el Territori ha impulsat la formació d’un enllaç nou a l’Eix Transversal que permeti un accés més directe a la zona industrial. Aquest accés se situarà al sud del nucli urbà de Sant Joan de Vilatorta, a l’altura del creuament de la carretera BV-5202 amb l’Eix Transversal.

El nou accés facilitarà els moviments directes en sentit Manresa; la incorporació a l’Eix cap a Manresa dels vehicles procedents del polígon i la sortida de l’Eix dels vehicles procedents de Manresa cap al polígon, que són els moviments més majoritaris en aquest àmbit. Els moviments en sentit Girona. es poden efectuar sense haver de travessar el nucli urbà de Sant Joan de Vilatorta, des de l’actual enllaç de Calldetenes.

En concret, les obres que ara es liciten consisteixen en:

•    Formació dels dos nous ramals d’incorporació/sortida de l’Eix, juntament amb els elements de connexió amb la carretera BV-5202.

•    Condicionament de la carretera BV-5202 entre el nou semienllaç i el polígon, en una longitud aproximada d’uns 800 metres. Es preveu eixamplar la carretera actual des dels 4,5 metres d’amplada existent fins a una amplada de 7 metres (2 carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres). A l’eixamplament es preveu un tractament específic per tal d’integrar els arbres d’una certa antiguitat existents en aquest àmbit.

•    Construcció d’una via verda de 2,5 metres d’amplada que es formarà al costat de la carretera BV-5202 per a ciclistes i vianants, separada amb una barrera de fusta del trànsit de vehicles.
 

Orfofotomapa