Quin és per vosaltres el millor Carnaval de Catalunya?

Rua de lluïment del Carnaval de Tarragona.
Rua de lluïment del Carnaval de Tarragona. | Foto: Ariadna Brunet
Redacció
31 de gener del 2015

Carnaval de Tarragona (del 9 al 17 de febrer)

El Carnaval de Tarragona destaca per l'espectacularitat de les seves rues, especialment la d'Artesania (dissabte de Carnaval), on participen unes 3.000 comparses. El diumenge de Carnaval es fa la Rua de Lluïment, amb les 15 entitats guanyadores de l'any anterior. També cal destacar la Gala de la Disfressa d'Or, amb creacions màgiques i increïbles, i la Baixada del Pajaritu, una cursa d'andròmines. 

Programa d'actes


Carnaval de Terra Endins a Torelló (del 12 de febrer al 5 de març)

El Carnaval de Torelló comença el Dijous Llarder amb el Carnaval per la gent gran i la festa del 'Pullassu'. El divendres el món és capgira: els homes són senyoretes i les noies els homenots. El dissabte el poble s'omple de gent per seguir la rua de Carnaval, una de les més multitudinàries de Catalunya. Les festes es tanquen al març amb l'Enterrament de la Sardina.

Programa d'actes


Carnaval de Sitges (del 12 al 18 de febrer)

El Carnaval de Sitges, amb més de 100 anys d'història, és un dels més emblemàtics de Catalunya. Els balls i les xatonades són els elements més característics. Cal destacar la Rua de la Disbauxa i la popular i multitudinària Rua de l'Extermini (el dimarts de Carnaval). La festa es podrà seguir a través del Twitter amb l'etiqueta #CarnavalSitges15.

Programa d'actes 


Carnaval de Vilanova i la Geltrú (del 12 al 18 de febrer)

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és una celebració de forta arrel tradicional i amb una participació popular massiva. Amb més de 250 anys d'història, l'any 2010 va ser qualificat com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Més que un Carnaval de lluïment, té un component satíric i de crítica social. Cal destacar la rua de 'Les Comparses', que acaba amb una batalla de caramels a la plaça de la Vila, i el 'Ball de Mantons', on els nois van amb barretina, americana i faixa, i les noies amb un mantó de Manila, clavells al cap i faldilla. 

Museu Virtual del Carnaval 


Carnaval de Platja d'Aro (del 7 al 18 de febrer)

El Carnaval de Platja d'Aro és el més famós de la Costa Brava i compta amb les tradicionals desfilades de carrosses i bandes musicals. Els balls, la festa i les comparses han arribat a atraure mig milió de persones. 

Carnaval de Solsona (del 7 al 18 de febrer)

El Carnaval de Solsona destaca, com és tradició en aquesta zona, per la presència de gegants i nans de formes gracioses i burlesques amb braços mòbils. També existeix un altre emblema de la festa, la Penjada del Ruc, fet de cartró pedra i peluix. El diumenge de Carnaval també es llegeix un sermó crític i irònic sobre l'actualitat mundial i catalana. 

Programa d'actes


Carnaval de Barcelona (del 12 al 18 de febrer)

El Carnaval de Barcelona compta amb una trentena de rues de barri escampades per tota la ciutat i aquest any el rei Carnestoltes serà el músic Pau Riba. La batalla campal de la Taronjada es farà diumenge dia 15 a l'exterior del Born Centre Cultural, on també es farà una 'flashmob' col·lectiva amb la cançó 'Happy'. 

Programa d'actes 

Arxivat a