Boi Ruiz posa la primera pedra al nou Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona

L'acte ha tingut lloc a Vic i ha comptat amb la presència d'un centener de persones | El cost de les obres serà de més de 2 milions d'euros, finançats de manera mixta pel sector públic i el privat

Redacció Osona.com
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 20:57h
El conseller de Salut, cobrint amb terra la primera pedra del nou Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
El conseller de Salut, cobrint amb terra la primera pedra del nou Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona | A. Alemany

Boi Ruiz cobrint amb terra la primera pedra del nou Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, aquest divendres. Foto: Albert Alemany

 

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha estat l'encarregat de presidir l'acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), que s'ha celebrat aquest divendres, 30 de gener, a Vic. L'esdeveniment, en què s'hi han aplegat un centenar de persones, també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i amb la dels presidents de la FCMPPO, Joan Roca, i de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

La iniciativa, com ja va anunciar aquest diari, neix de la necessitat d’agrupar en un sol espai els serveis que l’entitat presta actualment en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu d’optimitzar recursos, consolidar el model integral de salut mental i addiccions i prestar una millor atenció a les persones usuàries.

 

Boi Ruiz, esquerra, i Josep Maria Vila d'Abadal i Salvador Esteve, en un moment de l'acte, aquest divendres. Foto: Albert Alemany

El nou equipament, de 1.657,48 m2, se situarà prop de l'Hospital Universitari de Vic, concretament als terrenys situats entre els carrers Sant Miquel Xic, Julià Fàbrega i Josep Maria Selva, els quals han estat cedits per l'Ajuntament de la ciutat. Les obres van començar la segona setmana de gener i es preveu que estiguin enllestides a finals d'aquest 2015.

El cost total de la construcció serà de 2.403.000 euros, els quals provenen tant del sector públic com del privat. Així doncs, el finançament s'ha obtingut principalment de donacions d'empreses, d'institucions, d'activitats de caire benèfic i de les reserves dels pressupostos anuals de la FCMPPO.

En els parlaments, el conseller ha destacat “la contribució dels pacients i professionals a què els serveis públics no entrin en fallida” i també ha afirmat que, amb projectes com el nou equipament de la FCMPPO, “progressem en l’abordatge de l’atenció dels col·lectius més febles com és el de les persones amb malaltia mental”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vic, ha posat l’accent en “la voluntat de servei de les persones que hi ha darrera d’entitats com la fundació”,  mentre que la secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia del Departament de Benestar Social i Família, Carmela Fortuny, ha reforçat que aquest centre “suposarà per a les persones usuàries una única porta d’entrada, evitant el pelegrinatge per diferents recursos i institucions”.

Prèviament a aquest acte, la gerent de la FCMPPO, Mercè Generó, i el director de Salut Mental del CHV, Francesc Arrufat, han explicat a les autoritats el model de treball integral de les dues institucions i la nova fórmula d’intervenció que s’aplicarà en el nou edifici, en una trobada al Consell Comarcal d’Osona.

Aquest model d’intervenció té com a característiques principals una atenció centrada en la persona com a agent actiu del propi canvi, el treball col·laboratiu de manera planificada i proactiva amb els diferents agents implicats del territori i una atenció de base comunitària i propera al lloc de residència de la persona.  
 

Projecte virtual del nou edifici Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Arxivat a