AUD i ERC es presentaran junts a les municipals a l'Esquirol

El cap de llista de la coalició serà l’alcalde Àlex Montanyà

Redacció Osona.com
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:07h

L'alcalde de l'Esquirol Àlex Montanyà, en una foto d'arxiu. Foto: Ajuntament de l'Esquirol


L’actual govern municipal de l’Esquirol, format per  AUD i ERC, és presentarà en coalició a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Les dues formacions faran una candidatura única associada a ERC, sota la fórmula de la marca blanca Acord Municipal (AM). El pacte també preveu que l’actual alcalde, Àlex Montanyà (AUD), sigui el cap de llista.

“La bona sintonia  dels regidors d’ambdós grups, els punts en comú sobre el futur del municipi i la necessitat d’estabilitat a llarg termini del govern municipal, ha fet possible aquest acord als servei dels veïns i veïnes de l’Esquirol”, expliquen des d’ERC Osona.

En les eleccions de 2011 a l’Esquirol, AUD va obtenir tres regidors i va ser la tercera força més votada, per darrera de CiU i CIP-E. ERC va entrar al consistori amb un regidor. En un primer moment, CIP-E i AUD van formar govern i van partir-se l’alcaldia, però el pacte es va trencar. En el tram final de la legislatura, ja amb Àlex Montanyà com a alcalde, AUD va incorporar ERC a l’equip de govern.

La coalició es presentarà en un acte públic aquest divendres, 30 de gener, a les 8 del vespre, en un acte al local de la Cooperativa de l'Esquirol. Hi participarà la vicepresidenta  primera del Parlament i portaveu d’ERC Anna Simó, que acompanyarà els líders de les dues formacions Alex Montanyà i l’actual regidor Ventura Bagaria (ERC).

Després de la presentació, Anna Simó oferirà la xerrada-col·loqui “Tots per el nou país”. Abans la vicepresidenta haurà fet una visita institucional al municipi.