El PP proposa multar amb 6.000 euros hissar estelades als col·legis i instituts

El partit creu que la insignia als centres escolars vulnera la Declaració dels Drets del Nen de l'ONU

Quico Sallés
28 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 20:52h

La proposició de llei que ha presentat el PP al Parlament. Foto: QS/ND


Reacció del PPC a la munió d'estelades que onegen per Catalunya. Si fa una setmana el ple del Parlament va tombar unaproposició de llei dels populars per prohibir l'estelada als Parcs de Bombers, ara li toca el rebre a les escoles, instituts i espais municipals. Segons ha pogut saber Nació Digital, el PP ha registrat al Parlament una Proposició de Llei sobre l'ús de símbols a les institucions i espais públics de Catalunya que busca evitar la proliferació d'estelades amb multes de fins a 6.000 euros.

A Osona, les estelades als centres escolars han estat a l'ordre del dia. A finals de 2013, la reacció i protesta de molts alumnes de l'Institut de Vic contra la prohibició de l'insígnia va aixecar una gran polsaguera mediàtica. Uns mesos abans, el Departament d'Ensenyament va obligar a retirar les estelades a la Sínia de Vic i el CEIP les Escoles de Gurb.

El text de la Proposició de Llei consta de 16 articles i cinc disposicions diferents, carrega contra l'ús de l'estelada en col·legis, centres cívics i instal·lacions municipals. De fet, considera que hissar la bandera independentista a un centre d'Ensenyament vulnera la Declaració de Drets del Nen de l'ONU. Fins i tot, acusa l'estelada "d'incitar a trencar la convivència democràtica o transgredir la legalitat vigent". La llei també vol lligar curt els funcionaris o autoritats que permetin l'ús de l'estelada.

La llei dels populars estableix un règim sancionador que preveu multes de fins a 6.000 euros per hissar l'estelada en un col·legi o administració local. Import que hauria d'abonar, segons el text, el director de l'escola o el mateix alcalde que hagi permès que la bandera independentista onegi.
 

Una quarantena d'alumnes es van concentrar el 2013 davant de l'Institut de Vic.

Arxivat a