Interior distingirà quatre agents de la Policia Local de Torelló

Els homenatjats van participar en la detenció de dos individus armats i perillosos

Redacció Osona.com
28 de gener del 2015
Actualitzat el 01 de febrer a la 13:51h
Ramon Espadaler i Santi Vivet, aquest dimarts a Torelló
Ramon Espadaler i Santi Vivet, aquest dimarts a Torelló | Adrià Costa

Ramon Espadaler ha presidit la reunió de la Junta Local de Seguretat. Foto: Adrià Costa


El conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va ser aquest dimarts a Torelló, on va presidir una reunió de la Junta Local de Seguretat. En el decurs de la sessió es van analitzar les dades policials de Torelló i es va informar del dispositiu que es prepara per al Carnaval de Terra Endins. A més, el conseller va avançar que els quatre agents de la Policia local de Torelló que van participar en la detenció de dos individus armats i perillosos, el juliol passat, seran objecte d’un reconeixement coincidint amb el Dia de les Esquadres. Els detinguts havien perpetrat un robatori en una empresa de Sant Vicenç de Torelló.

Els agents ja van ser distingits el setembre de l’any passat per l’Ajuntament de Torelló. El sergent Francesc Villena i l’agent Robert Canadell -que van intervenir directament en els fets- van rebre la medalla del municipi en la categoria de bronze; mentre que els agents Jordi Avilès i David Bosch, integrants del dispositiu, van rebre la felicitació escrita i un pergamí amb el reconeixement.

Aquest dimarts, Ramon Espadaler va ser rebut per l’alcalde Santi Vivet i les autoritats locals a la Casa de la Vila, on va signar el Llibre d’Honor. Posteriorment, es va fer la reunió de la Junta Local de Seguretat, a la qual van assistir, a més del conseller i l’alcalde, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, l’inspector de la Policia Local de Torelló i els màxims responsables a la comarca dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil i del cos de Policia Nacional.
 

Ramon Espadaler i Santi Vivet, aquest dimarts a Torelló. Foto: Adrià Costa


En el decurs de la reunió es van exposar les dades de l’activitat policial a Torelló durant el 2014, de les quals es desprèn que el nombre de delictes a la població està molt per sota de la mitjana catalana. També es va parlar del conveni que ha signat recentment l’Ajuntament amb el Servei Català de Trànsit per a l’elaboració d’un Pla de Seguretat Viària per al municipi. En aquest aspecte, es va informar de la millora de la seguretat en els trams interurbans i en la voluntat de posar l’accent en els trams urbans. En el cas de Torelló, les dades són positives i ja s’han fet actuacions com ara rotondes o carrers d’un únic sentit de circulació. Des de la Generalitat es vol insistir en el treball per eradicar l’ús de mòbils i altres dispositius mentre es condueix.

Ampli dispositiu per al Carnaval de Terra Endins

També es va informar del dispositiu que s’està preparant per al Carnaval de Terra Endins i que mobilitzarà al voltant de 130 efectius, entre Mossos i Policia Local, i una seixantena més de persones, comptant Protecció Civil, bombers i SEM. L’objectiu únic, segons el conseller, és que l’endemà del Carnaval “ningú parli de la policia ni del SEM. Això serà un bon indicador que la gent ha gaudit de la festa i que no hi ha hagut cap incidència rellevant”.

Abans de marxar, el conseller Espadaler va saludar els regidors del consistori infantil de Torelló i es va interessar per les tasques que desenvolupen en el marc d’aquest projecte participatiu.
 

Santi Vivet, entregant un obsequi al conseller, Ramon Espadaler. Foto: Adrià Costa

Arxivat a