Podem i ICV-EUiA exploren una possible coalició a les municipals de Vic

Els ecosocialistes posen com a condició que Arnau Martí sigui el número 1 de la candidatura

José M. Gutiérrez / Pere Pratdesaba
27 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:10h

Assemblea de Podem Vic, aquest dilluns a Can Pau Raba. Foto: J.M. Gutiérrez


Podem Vic i ICV-EUiA estan estudiant la possibilitat de concórrer en coalició a les eleccions municipals de Vic, el 24 de maig d’aquest any. Aquest dimarts, hi ha prevista una reunió entre representants de Podem i de la formació ecosocialista. A la trobada hi assistirà Arnau Martí, candidat oficial d’ICV-EUiA.

La possible coalició amb  ICV-EUiA va ser un dels punts de l’ordre del dia de l’assemblea de Podem Vic, que es va celebrar aquest dilluns al centre cívic Can Pau Raba. Les condicions inicials de les converses, segons es va parlar a l'assemblea, són força clares i sintètiques: des de Podem es reclama que la coalició resultant sigui assembleària, fins i tot després de les eleccions, o sigui, que els càrrecs electes, si se n’obtenen, hauran de convocar assemblees populars obertes que marcaran les directrius dels regidors al consistori; des d’ICV-EUiA, es demana que el cap de la candidatura sigui Arnau Martí, llavors, de números 2 i 3 hi podrien anar representants de Podem, i de 4, algú d’EUiA.

Des d'ICV-EUiA, Arnau Martí ha declinat fer cap valoració de la proposta, ja que "només són converses" i de moment, encara "no hi ha res". Els ecosocialistes, segons el seu candidat, mantenen negociacions amb d'altres forces polítiques, de la mateixa manera que amb Podem.

 

Assemblea de Podem Vic, aquest dilluns a Can Pau Raba. Foto: J.M. Gutiérrez

ICV-EUiA va obtenir un regidor a les passades eleccions de 2011 a Vic, amb 855 vots i el sisè lloc en el rànquing de partits més votats. En els propers comicis, la seva fita és aconseguir el segon regidor.

Pel que fa a Podem, la formació que ha sacsejat l’arena política espanyola, concorrerà a les eleccions municipals amb la marca Junts per Vic, tal com ja va informar aquest diari. La secció local d'aquest partit ha perdut un xic d’embranzida des que es va crear. I és que alguns dels seus membres inicials han optat per saltar a Capgirem Vic, la formació que impulsa la CUP i el Procés Constituent, on s’hi troben més còmodes, amb un missatge inequívoc sobiranista. Podem Vic defensa el dret a decidir, però no la independència de Catalunya, un posicionament que pot facilitar el seu apropament a ICV-EUiA.
 

Assemblea de Podem Vic, aquest dilluns a Can Pau Raba. Foto: J.M. Gutiérrez