Capgirem Vic aprova la limitació de sous dels regidors a 1.621 euros nets

Els participants a l’assemblea també van votar els 10 primers noms de la candidatura, que es faran públics en els propers dies

Redacció Osona.com
27 de gener del 2015
Actualitzat a les 7:23h
Assemblea de Capgirem Vic a la Guixa, dissabte
Assemblea de Capgirem Vic a la Guixa, dissabte | J.M. Gutiérrez

L'assemblea oberta de Capgirem Vic - Assemblea Oberta d'Esquerres - CUP - Procés Constituent va aprovar dissabte una limitació de sou dels seus regidors de 2,5 vegades el Sou Mínim Interprofessional (SMI), que actualment està en 648,60 euros mensuals. Per tant, el límit de sou que percebran els regidors de Capgirem Vic que tinguin dedicació completa a l'Ajuntament, en el cas d'arribar a governar, serà de 1.621 euros mensuals nets per 14 pagues. En el cas que quedin a l'oposició, el límit estarà en els 300 euros mensuals. L’assemblea es va celebrar al centre cívic de la Guixa, amb l'assistència d'una cinquantena de persones.

“Tant en  cas de governar com en el de quedar-se a l'oposició, la xifra que es percebrà està molt per sota de les quantitats que actualment estan percebent la majoria de regidors, tant del govern com de l'oposició municipals. De fet, Capgirem Vic recull amb la proposta aprovada a l'assemblea de dissabte l'esperit del que ja venen aplicant els regidors de la CUP des que van entrar a l'Ajuntament el 2007, quan ja es van autoimposar  una limitació de retribucions”, explica la formació en una nota. La resta de quantitat que perceben actualment els regidors de la CUP de la seva tasca a l'Ajuntament, com a indemnització per assistència a plens i òrgans col·legiats municipals, la dediquen als projectes que decideix l'assemblea de la CUP i, molt concretament, al premi Millorem Vic destinat a projectes en favor de la ciutat.

La limitació de retribucions forma part del Codi d'Ètica Política de Compromís de les candidates i candidats de Capgirem Vic, els primers punts dels quals ja van ser aprovats fa dues setmanes en l'assemblea oberta que va fer-se a l'Horta Vermella. Entre altres coses, s'hi va aprovar que els regidors electes de Capgirem Vic no podran tenir duplicitat de càrrecs i una limitació de mandats. Així, es va aprovar que com a mínim la meitat dels regidors no repetiran més d'una legislatura, i en tot cas, com a màxim en faran dues.

A l'assemblea oberta de dissabte també es va culminar la primera fase de votació dels 10 primers llocs de la llista amb què es concorrerà a les eleccions municipals del 24 de maig. Els assistents a l'assemblea van votar deu noms d'entre un cens del qual en formen part totes les persones que han participat en les assemblees i comissions de Capgirem Vic des de l'estiu passat. Ara, un cop escrutada la votació, la comissió de llistes l'ordenarà seguint diversos criteris. El primer, l'ordre de la votació de dissabte. També, però, els criteris de paritat de gènere aprovats a l'assemblea de dissabte. Un cop ordenada la llista, es parlarà personalment amb cadascuna de les persones elegides, que podrà acceptar o no anar a la llista, ja que no se les ha votat després que es postulessin per anar a les eleccions i poden renunciar a formar-ne part o a ocupar un lloc determinat de la llista. La llista definitiva dels 10 primers llocs s'aprovarà en la pròxima assemblea oberta, el 7 de febrer.
 
Capgirem Vic va néixer l’estiu passat a partir de la voluntat de confluència de les assemblees locals de Vic de la CUP i el Procés Constituent amb persones i col·lectius de l’esquerra rupturista de la ciutat. Des d’aleshores ja s’han fet diverses assemblees obertes que han comptat cada vegada amb la participació de més gent. El projecte continua obert a totes aquelles persones que comparteixin els punts de confluència reflectits en un primer document aprovat a l’assemblea del 6 de setembre i en el manifest.
Arxivat a