Un Cau de Bruixes de rècord

A Centelles hi havien d'acudir més de 1600 persones disfressades d'aquest personatge

Toni Carrasco
27 de gener del 2015
Actualitzat el 31 de gener a les 19:03h
El Cau de Bruixes de Centelles, l'any passat
El Cau de Bruixes de Centelles, l'any passat | A. Costa

El Cau de Bruixes de Centelles, l'any passat. Foto: Adrià Costa


El Cau de Bruixes de Centelles ha arribat aquest dissabte, 31 de gener, a la majoria d'edat, i ho ha fet superant un objectiu molt especial: aconseguir el rècord Guiness de bruixes disfressades, que fins a dia d'avui ostentava la població de Sort, amb una xifra de 1.600 persones. A Centelles la fita era omplir el carrer de la Rambla del Camp de l'Aigua amb 2.015 bruixes. No han pogut arribar a aquest nombre però, segons l'organització, han arribat a 1.808 persones disfressades.

El Cau de Bruixes va néixer a partir d'una idea abstracta i en brut del centellenc Pere Viñolas i tota una colla que l'any 1997 organitzaven el Carnaval del poble, el qual van decidir allargar. Amb el pas dels anys la proposta s'ha anat consolidant amb activitats atàviques, com l'elecció de la bruixa de l'any o la cercavila central, les quals han definit aquesta festa màgica i esotèrica com una de les més importants de la Catalunya Central.

Enguany, amb un treballat cartell de còmic del tonenc, ara resident a Centelles, Lluís Sardà, la festa compta amb més de quaranta actes gratuïts de tot tipus i per a totes les edats. Més de 35 hores reals de bruixeria i divertiment repartides en set dies i que tindran el seu eix central aquest dissabte de forma ininterrompuda entre les 10 del matí i les 12 de la nit.

El certamen, però, també té organitzades diverses propostes entre setmana. Aquest dimarts a les sis de la tarda es farà a conferència "Les bruixes: el seu món, la seva història" a càrrec de la catedràtica d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, M. Àngels Pérez Samper. D'altra banda, el dijous tindrà lloc una altra xerrada a la biblioteca: “Ayurveda, una vida d'equilibri”, de la mà de la centellenca Marta Bort.

La festa va engegar motors el passat dissabte, 24 de gener, amb una conferència del president de la Associació de Parapsicòlegs de Catalunya, Àngel Gordon. Aquest especialista, que ja va ser a Centelles fa deu anys, va insistir en els poders mèdics de la hipnosi i la seva utilitat en pacients amb fòbies o traumes. A més també va explicar com utilitzar les seves tècniques en comptes de la anestèsia, en casos d'operacions quirúrgiques.
 

Programa d'activitats del Cau de Bruixes

Recull de galeries de fotos del Cau de Bruixes de Centelles
 

Àngel Gordon, aquest dissabte a Centelles. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a