Prats de Lluçanès inaugura el CAP, amb més serveis i espais

L’equipament té 1.000 m2 i ha suposat una inversió de més de 2 milions d’euros | L’estrena ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz

Boi Ruiz i Lluís Vila visitant les noves instal·lacions
Boi Ruiz i Lluís Vila visitant les noves instal·lacions | Adrià Costa
Redacció Osona.com
24 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 9:45h

Boi Ruiz i Lluís Vila visitant les noves instal·lacions. Foto: Adrià Costa


El nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Prats de Lluçanès s’ha inaugurat aquest divendres, després de dos anys d’obres, no exempts de polèmica per manca de finançament, i més de 2 milions d’euros d’inversió. Aquest nou centre, de més de 1.000 m2, ofereix un equipament de primer ordre i amplia els serveis a la població del Lluçanès. L’acte ha estat presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz, i Lluís Vila, alcalde del municipi. També hi han assistit Oriol Morera, gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut, i Pere Soley, director gerent de l’Institut Català de la Salut, així com centenars de veïns que no s’han volgut perdre l’estrena del centre.
 
El CAP, gestionat per l’ICS i situat al carrer Verge de Montserrat, 2, incorpora noves àrees com una sala de tractament i extraccions, sala de reunions i sala d'educació sanitària i disposa d'un espai destinat exclusivament als professionals del SEM del Punt de Suport Vital Bàsic 24 hores, amb un garatge que permet mantenir les òptimes condicions del vehicle malgrat les baixes temperatures de l'hivern. A més, es tracta d'un centre ple de llum on totes les àrees assistencials estan situades a la planta baixa.

En total, a aquestes instal·lacions hi treballen professionals de les àrees següents: dos de medicina de família, un de pediatria, tres d’infermeria i un d’auxiliar d’infermeria, un d’odontologia, un de treball social, dos d’administració, un de llevadoria dos dies per setmana i un de psiquiatria un dia al mes.
 
El CAP antic disposava de 244 m2 distribuïts en dues plantes i la manca d'espai dificultava el treball grupal i altres prestacions de la cartera de serveis. L'any 2006 es va iniciar el procediment per tal de construir un nou centre al municipi en una antiga caserna cedida per l’Estat, que, finalment, s’ha fet realitat.

En la inauguració, Boi Ruiz ha volgut destacar el salt qualitatiu important d’aquestes noves dependències pel que fa a espais funcionals i per la millora qualitativa per la confortabilitat de la gent que ha de ser-hi atesa. El conseller ha recordat que la gent que necessita més assistència és la de tercera edat i que és important que estigui ben protegida i ben còmoda a l’hora d’accedir als serveis sanitaris.

L’alcalde de Prats, que en tot moment s’ha mostrat molt satisfet amb la posada en servei del CAP, ha pronunciat unes paraules recordant diferents etapes de la sanitat pradenca i ha apuntat que, finalment, s’ha acabat complint la promesa de la doctora Teresa Sabaté, cap de Catsalut a Osona, amb qui ha protagonitzat una constant reivindicació per obtenir les instal·lacions que s’han inaugurat.