La històrica festa dels Tonis torna a Santa Eugènia de Berga

El passant dels Tres Tombs, acte central del programa, se celebrarà aquest diumenge | Hi assistirà el conseller Francesc Homs

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat el 23 de gener a les 8:48h
Passant a Santa Eugènia de Berga, l'any passat
Passant a Santa Eugènia de Berga, l'any passat | J.M. Costa

Passant dels Tres Tombs a Santa Eugènia de Berga, l'any passat. Foto: Josep M Costa


Santa Eugènia de Berga viurà aquest cap de setmana una nova edició de la històrica festa dels Tonis, reconeguda el 2011 per la Generalitat com a festa tradicional d’interès nacional. L’any passat, la celebració va complir 125 anys de vida continuada, mantenint la seva aposta per la qualitat.

L’acte central de la festa es viurà el diumenge, a partir de les 12 del migdia, amb el tradicional passant dels Tres Tombs, que omplirà els carrers del municipi de cavalls, carros i carruatges. El passant estarà encapçalat pels abanderats i amenitzat per la banda Ciutat Badia. També els acompanyaran els pubills del poble, Meritxell Bosch i Albert Solans. A l'acte hi assistirà el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La festa dels Tonis, però, se celebrarà al llarg de tot el cap de setmana, amb múltiples activitats. El dissabte arrenca amb l’entrega dels premis del XVI concurs de dibuix infantil, de l’escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga. El sopar popular posterior inclourà el pregó, que enguany anirà a càrrec d’Àlex Pujos, baixista del grup Txarango. L’actuació de la coral Els Cantaires de Santa Eugènia i el ball tancaran la vetllada.

El programa de diumenge s’inicia a primera hora, amb un bon esmorzar traginer. En el mateix espai ja es començaran a preparar els carruatges i s’escolliran les persones que podran viure l’experiència del passant des de dins, o sigui, des de dalt d’algun dels carros. Un cop fet el passant, el concert de la solista Glòria Terricabras clourà la programació, ja a la tarda.
 

Més informació i programa (PDF)

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona