Els treballadors de Marcel Muñoz ratifiquen l'ERO, que es redueix a 72 afectats

Els acomiadats podran anar a l’atur amb les indemnitzacions corresponents o esperar una possible recol·locació a Esfosa, amb unes indemnitzacions més baixes

Pere Pratdesaba
18 de gener del 2015
Actualitzat el 21 de gener a les 16:54h

Uns treballadors de Marcel Muñoz, a Esfosa, després de parlar amb els sindicats. Foto: J.M. Gutiérrez


Els treballadors Marcel Muñoz, reunits dimecres passat en assemblea, van ratificar l’acord al qual han arribat la direcció i el comitè d’empresa sobre l’expedient de regulació d'ocupació (ERO), que l’empresa càrnia de Taradell va presentar ara fa un mes i que, finalment, suposarà l’acomiadament de 72 treballadors (abans de les negociacions, s’havien fixat 82 treballadors). Ara, el personal acomiadat tindrà dues opcions, pel que fa a les indemnitzacions: anar a l’atur directament, amb 25 dies per any treballat, amb un mínim de 3.000 euros; o esperar que Esfosa els recol·loqui en algun altre lloc de treball, i cobrar 20 dies per any treballat. En aquest darrer cas, si no se’ls ofereix feina en dos mesos, llavors cobrarien el diferencial en relació a la primera opció.

Segons fonts sindicals, Esfosa ha adquirit el compromís, de manera verbal, per tal d’incorporar alguns dels treballadors que es quedaran a l’atur. Pel que fa en aquesta possibilitat, es preveu que s’hi acollin entre 15 i 20 treballadors. Els sindicats ja han anunciat que vetllaran perquè es compleixi aquest acord.

Marcel Muñoz té subscrit amb Esfosa, des de fa 23 anys, un contracte per a l’elaboració de tripes de l’escorxador (que es fan a dins mateix de l’escorxador), renovable d’any en any. Esfosa ha decidit rescindir aquest contracte a partir del 31 de gener i donar el servei a una altra empresa, la qual cosa suposa que Marcel Muñoz no tindrà feina per a aquests treballadors i els haurà d’acomiadar, a través d’aquest ERO. En aquest ERO també hi ha inclosos alguns treballadors que l’empresa té a Taradell, vinculats a la gestió de la tripa.