Santi Vila presenta des de Vic un pla per millorar la seguretat viària del país

L’estratègia preveu 190 actuacions a les carreteres catalanes, amb una inversió de 50 milions d’euros | A Osona només es faran petites millores en algunes vies

per Redacció Osona.com, 16 de gener de 2015 a les 21:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Santi Vila, al Centre de Control de Carreteres de la Generalitat a Vic. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat avui, durant una visita al Centre de Control de Carreteres de la Generalitat a Vic, una nova estratègia per reduir l’accidentalitat a la xarxa viària i convertir la seguretat en peça bàsica de tota l’acció del Departament en matèria de carreteres. Com a principals novetats, el pla inclourà l’execució, a curt termini, de 190 actuacions de millora de la seguretat viària a tot el territori, i la sistematització d’auditories prèvies durant la redacció de nous projectes i d’inspeccions de seguretat viària a la xarxa de carreteres de la Generalitat.


El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 50 milions d’euros a aquest programa d’actuacions, que s’executarà a curt termini. Entre aquestes, n’hi ha 79 a les comarques barcelonines, entre les que destaquen la rotonda a la C-16c a Sant Fruitós del Bagès, la implantació de mitjanes a la C-55 a El Vilar-Manresa i l’eixamplament de la ronda de Manresa, també a la C-55. Pel que fa a Osona, no hi ha previst activar cap projecte important, només petites millores en carreteres com la C-17 o la BV-5305, entre d’altres.
 
Les principals característiques del pla que s’ha presentat avui són: la millora sistematitzada i continua, des de la gestió diària; transversalitat; execució d’actuacions d’alta eficiència; impuls de solucions innovadores en una xarxa madura; priorització d’actuacions singulars en trams especialment sensibles i actuacions de seguretat viària enteses com a inversions amb un alt retorn social

La xarxa de carreteres a Catalunya suma un total de 12.000 quilòmetres, el 50% de la qual és de titularitat de la Generalitat. Més del 50% del trànsit que circula per Catalunya ho fa per vies de la Generalitat, amb un total de 842 milions d’usuaris l’any. L’accidentalitat mortal a Catalunya ha baixat un 43% respecte de 2010; aquell any es van produir 246 víctimes mortals, mentre l’any passat van ser 140.

 

Les actuacions més importants a Catalunya
 

 

Participació