Laia Sanz a punt de fer història al Dakar

La pilot ha acabat 14a i es manté entre les 10 primeres posicions, un fet insòlit

Redacció Osona.com
16 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:52h
Laia Sanz pilotant la seva Honda, aquest dijous
Laia Sanz pilotant la seva Honda, aquest dijous | Mediagé comunicación

Laia Sanz pilotant la seva Honda, aquest dijous. Foto: Mediagé comunicación


Després que Nani Roma quedés exclòs aquest dimecres del Dakar per saltar-se diversos way points, només han sigut tres els pilots osonencs que han corregut l'onzena etapa. L'actuació més destacada d'aquest últim tram parcial ha estat la de Laia Sanz, que ha tancat la segona marató d'aquesta edició 14a.

La pilot resident a Seva ha creuat la línia de meta a només 9 minuts i 25 segons de distància del vencedor: Ivan Jakes, justament l'home amb qui es juga la 8a posició a la general. Sanz ha perdut part de l'avantatge que tenia acumulada, però encara manté una diferència amb l'eslovac de més d'11 minuts. Sanz està a punt de fer història en la competició, ja que seria la primera dona en finalitzar un Dakar entre les 10 primeres posicions.

“Quedar 8a seria fantàstic, però també ho seria quedar 9a. No em rendeixo, que ningú ho malinterpreti, però sé les forces que em queden i no posaré en risc tota la feina d'aquests dies. Ara és quan comences a pensar que s'acosta el final i que poden passar moltes coses”, ha explicat la pilot després d'acabar l'onzena etapa.

La resta de competidors osonencs, Rosa Romero i Xavi Colomé, han aprofitat aquest tram per consolidar posicions. La dona de Nani Roma ha finalitzat 60a i està molt a prop dels 50 primers en la categoria de motos, situant-se 52a en la general. Per la seva banda el copilot del camió de Pep Vila ha acabat 13è, el mateix lloc que ocupa en la classificació global.

Avui s'enceta la penúltima jornada del Dakar, entre Termas del Rio Hondo, un tram on el pilots hauran de recórrer més de 1.000 quilòmetres.
 

Classificació general motos

Classificació general cotxes

Classificació general camions


El Dakar dels pilots osonencs:

Nani Roma

Laia Sanz

Gerard Farrés

Pep Vila i Xavi Colomé

Albert Bosch

Ramon Vila

Rosa Romero


Actuacions dels pilots d'Osona per etapes:

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Etapa 4

Etapa 5

Etapa 6

Etapa 7 motos i cotxes i 8 de cotxes

Etapa 8 de motos

Etapa 9

Etapa 10