Lluís Homar i Jordi Savall, caps de cartell de la programació de l'Atlàntida

Una cinquantena d'espectacles de música, teatre i dansa pujaran dalt l'escenari durant aquest semestre | Pep Poblet i Pep Sala són alguns dels artistes osonencs que passaran pel Centre d'Arts Escèniques

Presentació de la programació de l'Atlàntida
Presentació de la programació de l'Atlàntida | Albert Alemany
Elvira Vilardell
17 de gener del 2015
Actualitzat a les 21:43h

El regidor Joan López, detallant la programació de l'Atlàntida, acompanyat de Lluís Vila d'Abadal i Ramon Ferrer. Foto: Albert Alemany


La mítica banda sonora de “2001: Una odissea a l'espai” ha servit per encetar la presentació dels nous espectacles de l'Atlàntida, que ha tingut lloc aquest dijous, 15 de gener, a la sala Joan Anglada de Vic. El director general de la Fundació, Lluís Vila d'Abadal; el cap de programació, Ramon Ferrer; i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Joan López, han estat els encarregats de definir les propostes del centre fins al juliol de 2015.

La cinquena temporada continua mantenint dues de les característiques essencials del centre: la varietat i la presència d'artistes locals. Així ho ha assenyalat Vila d'Abadal, qui ha volgut destacar especialment una de les obres en cartell: “Vilafranca, un dinar de festa major”, dirigida pel reputat Jordi Casanovas. I és que aquesta gran producció teatral és una aposta de l'Associació Teatres Amics, de la qual l'Atlàntida en forma part i en què hi han posat “molta il·lusió”.

 

Jordi Savall

Tot i que aquesta és una jugada arriscada, el director general de la Fundació ha mostrat la seva confiança en l'espectacle el qual està segur que agradarà al públic.“Vilafranca, un dinar de festa major” és l'última part de la trilogia iniciada amb “Una Història Catalana” i continuada amb “Pàtria”, ambdues elogiades per la crítica i premiades amb guardons com el Butaca, que en va distingir el seu text. La trama se situa en el nucli d'una família catalana que celebra un accidentat dinar d'on en sorgiran els conflictes familiars més ocults. Marta Angelat, Manel Barceló, Georgiana Latre, Vicky Luengo i David Bagés són alguns del noms que apareixen en l'elenc de luxe de l'obra.

Finalment, Ferrer ha anunciat les activitats especials que es faran per celebrar el cinquè aniversari de l'Atlàntida, que serà la propera diada de Sant Jordi. La festa portarà segell osonenc: l'orquestra de Cambra de Vic i diverses corals de la comarca interpretaran “Gloria” de Vivaldi en què també hi participaran cantants solistes de casa, com la soprano Judit Muñoz i el tenor Joan Mas. A més, diumenge 26 d'abril també s'organitzaran diversos tallers per als més petits, així com visites guiades per dins els escenaris i sales del centre que tindran sorpresa incorporada.

Les propostes més destacades

El programa de l'Atlàntida per aquest primer semestre del 2015 compta amb més de 50 actuacions que satisfaran aficionats de música teatre i dansa.

Pel que fa la música el centre repeteix el cicle Clàssica Jove, una plataforma d’exhibició i formació musical per als joves intèrprets. La iniciativa, que va tenir una molt bona acollida, sorgeix de la col·laboració amb el Centre d'Arts Escèniques d’Osona i l’EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic). Enguany també tornarà a desplegar-se el Festival BBVA de Música Religiosa, que en la seva 11a edició comptarà amb noms tan reconeguts com el de Jordi Savall, qui passarà per l'escenari vigatà el 31 de maig.
 

Lluís Vila d'Abadal i Joan López en un moment de l'acte. Foto: Albert Alemany

Seguint amb l'àmbit musical són destacables, per exemple, els concerts de Marina Rossell, amb el seu “Tribut a Moustaki”, i l'espectacle de Miguel Poveda, que presenta “Íntimo”, un viatge del flamenc fins la cobla. La programació tampoc s'oblida dels artistes de la comarca, assegurant dalt l'escenari músics com Pep Sala i Pep Poblet. D'altra banda, l'organització també ha volgut incloure funcions innovadores dins el programa com és el cas de Simfonova, un concert amb la voluntat d'apropar l'òpera a tots els públics, repassant-ne de manera peculiar el repertori més conegut.

“Terra Baixa” de Lluís Homar i “Fedra”, una tragicomèdia dirigida per Sergi Belbel, són dues de les obres més remarcables de la cartellera teatral, que aquest 2015 estarà plena de cares conegudes. I és que a aquestes dues funcions s'hi suma “Una giornata particolare” de la popular Clara Segura i el consolidat Pablo Derqui, i “L'última trobada”, el muntatge que suposa l'emotiu retorn als escenaris de l'actriu Rosa Novell.

En dansa el cartell engloba espectacles com “Bombolles de paper” i “Potser desig de no”, una representació on s'hi barregen els poemes de l'osonenc Víctor Sunyol. D'altra banda, en motiu del Dia Internacional de la Dansa, diumenge 12 d'abril les noves generacions de ball de la comarca ompliran l'Atlàntida per mostrar al públic el seu talent.
 

Programació de l'Atlàntida

Arxivat a