La Diputació inverteix a Osona més de 77 MEUR durant la legislatura

El president de l'ens, Salvador Esteve, presenta a Vic el Catàleg de serveis 2015, el qual destina la majoria de recursos a programes d'atenció a les persones i de desenvolupament econòmic

Redacció Osona.com
15 de gener del 2015
Actualitzat el 19 de gener a les 7:41h
Salvador Esteve, Josep Salom, Joan Roca i Pere Prat a la presentació del Catàleg de Serveis 2015
Salvador Esteve, Josep Salom, Joan Roca i Pere Prat a la presentació del Catàleg de Serveis 2015 | Diputació de Barcelona

Josep Salom, Salvador Esteve, Joan Roca i Pere Prat durant la presentació del Catàleg de serveis 2015. Foto: Diputació de Barcelona


El president i el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i Josep Salom, van presentar aquest dimarts, 13 de gener, a la seu del Consell Comarcal d'Osona el Catàleg de Serveis 2015 de l'entitat, que compta amb un pressupost de 54,5 milions d'euros, destinats majoritàriament a programes locals d'atenció a les persones i de desenvolupament econòmic, així com també de foment de l'ocupació.

Esteve va aprofitar l'avinantesa per desgranar les inversions que la Diputació de Barcelona ha fet a la comarca durant aquesta legislatura, que està a punt d'esgotar-se. Així, els governs locals d'Osona han rebut més de 77 milions d'euros en inversions al territori pactades a través dels diferents instruments de concertació del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 i altres instruments de suport.

El Pla de Xarxa de Governs Locals compta amb diferents instruments de concertació com el Catàleg de Serveis (del qual s'han rebut 9,51 MEUR), les meses de concertació (24 MEUR) i altres programes complementaris, com el foment de l'ocupació local (3,82 MEUR), el suport a les inversions sostenibles i a la prestació de serveis (3,47 MEUR) i el suport a la solvència financera local (2,59 MEUR).

Pel que fa a altres instruments, Osona ha rebut 26,31 MEUR amb programes com el de Crèdit local (0,23 MEUR), el de Caixa de Crèdit local (2,63 MEUR), el Pla extraordinari d'assistència financera municipal (19,76 MEUR) o el suport al transport escolar no obligatori (0,92 MEUR), que financen els consells comarcals.

El Catàleg de Serveis 2015

Pel que fa al Catàleg de Serveis 2015, que engloba tota la demarcació, conté enguany 214 recursos distribuïts en els següents àmbits: atenció a les persones (amb una oferta de 62 recursos; 29% de l'oferta); desenvolupament econòmic local (51 recursos; 24%); hisenda, recursos interns i noves tecnologies (6 recursos; 3%); presidència (34 recursos; 16%) i territori i sostenibilitat (61 recursos; 28%).

Els recursos de tipus tècnic -111 en total- representen el percentatge més alt de l'oferta, amb un 52%. Dins aquest àmbit s'inclou la redacció de plans, projectes i informes en diferents matèries i el desenvolupament i manteniment d'eines informàtiques de suport al treball dels ens locals. La resta són 60 recursos econòmics (el 28% del total) i 43 materials (el 20% restant del total de l'oferta).

Entre les principals novetats, cal destacar la posada en marxa de la "Línia específica de suport al petit municipi", que té per objectiu oferir una assistència reforçada a aquells municipis de dimensions menors que requereixen d'un suport ajustat a les seves capacitats, característiques i necessitats. El Catàleg de Serveis 2015 recull aquesta voluntat i inclou una selecció de recursos adreçats als municipis de fins a 1.000 habitants que persegueixen afavorir l'extensió de totes les polítiques i serveis supralocals al conjunt de la demarcació.

A partir de l'oferta prevista al Catàleg, els ens locals presenten les corresponents sol·licituds, que es valoren tècnicament i, amb posterioritat, es procedeix a la concessió dels ajuts, amb caràcter general, en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació.
 

Més informació sobre el Catàleg de Serveis 2015

Arxivat a