El pilot ha estat exclòs de la competició per saltar-se diversos "way points"

Nani Roma es posa les mans al cap després de l'accident amb el seu Mini | Mediagé comunicación
Redacció Osona.com
15 de gener del 2015
Actualitzat el 16 de gener a les 9:50h

Nani Roma es posa les mans al cap després de l'accident amb el seu Mini. Foto: Mediagé comunicación

La mala sort de Nani Roma al Dakar 2015 sembla que no s'acaba: el pilot ha patit durant la 10a etapa un espectacular accident del qual afortunadament ha sortit il·lès, tot i que el seu Mini ha donat varies voltes de campana. El de Folgueroles ha intentat seguir en la competició, però finalment no ha estat possible ja que l'organització l'ha eliminat per haver-se saltat diversos way points mentre es dirigia al campament.

Mentre els seus mecànics intentaven reparar el seu vehicle, l'osonenc va explicar les ganes que tenia de continuar competint: “Farem tot el possible per reparar el cotxe i arribar fins la meta de Salta. Serà difícil perquè té una roda fora de la ròtula, però ho intentarem ja després de tot el que hem passat m'agradaria acabar la carrera. Passi el que passi aquest Dakar ha estat, sens dubte, el més estrany de tota la meva vida”.

I sí, ha estat una cursa estranya pel de Folgueroles. El seu cotxe es va parar al quilòmetre tres el primer dia de carrera, una avaria que li va fer perdre moltes hores i gairebé totes les possibilitats de proclamar-se campió. Poc després, a la cinquena etapa el seu Mini va patir tres punxades consecutives i va tornar a caure en la classificació general. Com a mínim, però, el pilot va aconseguir guanyar un dels trams parcials, el 9è, i demostrar que és un dels millors.

Per la seva banda Laia Sanz ha quedat 12a en la segona marató del Dakar, que les motos han iniciat aquest dimecres. Amb aquesta actuació la pilot manté la seva 8a posició a la general i continua amb opcions de pujar al podi. La de Seva ha explicat que aquesta especial ha estat un dels trams que més li han agradat: “Ha estat l'etapa més maca d'aquesta competició, molt ràpida, còmoda, i divertida”.

En motos també Rosa Romero ha tancat aquesta última etapa en 63a posició, pujant 8 llocs en la general i situant-se 54a. Xavi Colomé, el copilot del camió de Pep Vila, continua 13è en la classificació, després que el seu vehicle travessés la línia de meta 16è.