El Suprem rebutja la demanda de paternitat d'Albert Solà contra el rei Joan Carles I

El fins ara presumpte fill il·legítim del monarca era una de les peces claus de l’intent d’homicidi de Josep Anglada

Albert Solà, a Vic
Albert Solà, a Vic | A. Costa
Redacció Osona.com
14 de gener del 2015
Actualitzat el 15 de gener a les 12:20h

Albert Solà, en una recent roda de premsa a Vic. Foto: Adrià Costa


La Sala Civil del Tribunal Suprem ha rebutjat la demanda de paternitat presentada per Albert Solà, que assegurava ser el primogènit del rei Joan Carles I, i que s'acompanyava d'una prova d'ADN amb una "fiabilitat superior al 99,9%", segons la demanda, a la qual ha tingut accés Europa Press. L'advocat de Solà, Francesc Bueno, demanava que si aquesta prova no era admesa se'n realitzés una altra i es cridés a declarar com a testimoni el perit que va analitzar la seva fiabilitat. El fiscal José María Paz la va qualificar com una "mera hipòtesi", que no aportava el principi de prova de filiació que exigeix la llei.

Solà era una de les peces clau de l’intent d’homicidi de Josep Anglada, cas en el que estan imputats els tres dirigents de PxC Joan Carles Fuentes, Robert Hernando. Ell i, precisament, el seu advocat Francesc Bueno, havien de portar a sopar Anglada al restaurant El Roquet de Tavèrnoles, el dijous 13 de novembre, i l’havien d’emborratxar. Un cop sortís de l’establiment, en estat ebri, Anglada havia de patir un accident amb el cotxe, en topar amb un camió que l’hauria tret de la carretera. El conductor del camió també hauria format part de la conxorxa.

Bueno i Solà, en comptes de tirar endavant l’acció criminal, van destapar la trama i ho van explicar a Anglada, en una trobada el passat 5 de novembre a Vic. Tots dos van decidir simular que tiraven el pla endavant per evitar que l'encarreguessin a algú altre amb menys miraments i que es posés en pràctica.

Solà defensa que el rei Joan Carles va mantenir una relació amb la seva mare biològica, Anna María Bach Ramon, abans de ser proclamat cap de l'Estat. Solà, nascut a Barcelona el 1956, ha estat criat en una família adoptiva.
 

Albert Solà, Josep Anglada i Francesc Bueno, en una recent roda de premsa a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a