Nani Roma guanya la seva primera etapa al Dakar 2015

El pilot de Folgueroles retalla distàncies amb el líder i es col·loca 25è en la general

Nani Roma pilotant el seu Mini durant la novena etapa del Dakar | Mediagé comunicación
Redacció Osona.com
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:03h

Nani Roma pilotant el seu Mini durant la novena etapa del Dakar. Foto: Mediagé comunicación

Nani Roma ha aconseguit la primera victòria d'aquest Dakar 2015. La novena etapa ha somrigut, per fi, al de Folgueroles, que aquesta edició ha tingut molt mala sort. I és que el seu cotxe es va aturar el primer dia de la cursa i va tornar a tenir problemes en el cinquè tram parcial, quan el seu Mini va patir tres punxades consecutives.

Amb 4 hores, 41 minuts i 56 segons, el pilot s'ha imposat a Nasser Al-Attiyah, i s'ha col·locat 25è en la general. Si l'osonenc no hagués perdut tant temps en la primera jornada a causa de l'avaria esmentada anteriorment, ara el separarien del número u de la classificació només 2 minuts i 5 segons, en comptes de les més de 9 hores de distància actuals.

Roma, però, no es vol capficar amb la classificació: “Sabíem que podíem fer-ho bé i ho estem demostrant dia a dia. No val la pena imaginar el que podria haver estat i no és, el que hem de fer és passar pàgina i mirar endavant”.

La novena etapa també ha estat bona per Laia Sanz: ha acabat 14a i ha ascendit fins la 8a posició de la general, retallant distàncies amb el líder, Marc Coma, de qui es troba a 1 hora, 54 minuts i 37 segons de distància. Amb aquesta actuació la de Seva continua demostrant les seves habilitats com a pilot i es consolida ja en el top 10 de la classificació.

Seguint amb motos, Rosa Romero es manté a la general. La pilot ha travessat la línia de meta 59a, fet que li ha permès continuar estant entre els 60 primers classificats, concretament al lloc número 62. El camió de Pep Vila i Xavi Colomé ha caigut tres posicions i es situa 13è, després d'acabar la novena etapa en 23a posició.

Tal com va informar aquest diari el manlleuenc, Gerard Farrés, va haver d'abandonar la competició a causa d'una hipotèrmia mentre disputava la segona etapa de la marató, la 8a del Dakar. El pilot, que va ingressar en un centre hospitalari, a hores d'ara ja es troba en bon estat de salut i està arribant a Catalunya, segons publica en la seva pàgina de Facebook.