El PP considera que «els pressupostos de la Generalitat menyspreen Osona»

La diputada Eva García ha criticat aquest dimarts l'actuació del govern català, que considera "irresponsable" | La popular no ha volgut pronunciar-se sobre el desdoblament parcial del tren

Elvira Vilardell
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:17h
Eva García, a l'esquerra, i Emma Salarich, a Vic
Eva García, a l'esquerra, i Emma Salarich, a Vic | A. Costa

Eva García, a l'esquerra, i Emma Salarich durant la roda de premsa, aquest dimarts a Vic. Foto: Adrià Costa


La diputada del Partit Popular al Parlament, Eva García, ha valorat aquest dimarts, 13 de gener, els pressupostos de la Generalitat per al 2015, que a dia d'avui encara no estan aprovats. La política s'ha mostrat contundent i els ha catalogat reiteradament d'”irreals, enganyosos, ficticis i tramposos”. I és que segons García, el govern català està actuant de manera "irresponsable" i està escenificant, simplement, una “obra de teatre”.

La popular considera que la inversió referent a Osona, que és de 9.164.636 -un 7,4% menys que en els pressupostos per al 2014- és una mostra de “maltractament i menyspreu” per part de la Generalitat. Una exemple d'això, segons la diputada, és que des de que governa Artur Mas els diners destinats a la comarca s'han reduït un terç. Els pressupostos per al 2015 designen una mitjana de 125 euros per català una xifra que a Osona és de 59 euros, segons ha explicat García.

En aquest sentit la diputada del PP ha volgut mostrar el desacord del seu partit amb la disminució de certes partides i en l'increment d'altres com són aquelles destinades a “l'independentisme”. Per il·lustrar aquest fet, la popular ha fet referència a l'acció exterior, que en els pressupostos per al 2015 ha augmentat un 19%.

D'altra banda, García ha posat èmfasi en les esmenes que el Partit Popular ha presentat per modificar partides pressupostàries que afecten àmbits com el sanitari o el de l'ocupació. També ha anunciat que es volen tirar endavant esmenes referents a la comarca d'Osona, però no ha concretat quines, ja que en el moment de la roda de premsa encara no s'havia celebrat una reunió on ha dit que es tractaria aquest tema.

Finalment la diputada ha preferit no pronunciar-se sobre els pressupostos de l'Estat espanyol per al 2015, els quals s'obliden del desdoblament parcial del tren entre Vic i Barcelona. García ha afirmat que aquest no és el seu àmbit de competència i que no és la persona adient per respondre aquesta pregunta. A la roda de premsa també hi ha assistit la responsable del Partit Popular a Vic, Emma Salarich.
Arxivat a