Celebrem Ovidi Montllor, carta de convit

per Redacció Osona.com , 13 de gener de 2015 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 10 de març farà 20 anys que l’Ovidi Montllor, amb un fil de veu i sense maletes, se’n va anar de vacances i el trobem a faltar. Ovidi Montllor representa en carn viva el compromís amb el seu poble i amb la seua cultura i llengua però també representa el seu compromís amb els treballadors i la llibertat. Oblidar Ovidi és buidar de sentit, una per una, aquestes paraules.

Per al desè aniversari varem organitzar l’Any Ovidi amb centenars de trobades i homenatges per tot el país i molta gent va descobrir i redescobrir un dels nostres cantants més estimats. De manera espontània es va estendre la seua figura i obra i va calar definitivament en la vida de moltes persones.


Sempre és l’hora de celebrar l’Ovidi Montllor però ara tenim un al•licient especial: ja en fa 20 anys i ja torna a tocar. Per això m’agradaria -a la manera de Josep Lozano amb la festa Estellés- convidar a celebrar l’Ovidi amb la “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances.” Que cada poble i ciutat tinga aquest any una “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances” amb gent reunida per a recordar l’obra d’Ovidi: les cançons, els poemes, les pel·lícules, el teatre,... osimplement brindar i menjar per ell. Seguint vers per vers la cançó de “Les meues vacances” o sense més indicacions ni límits que la imaginació dels organitzadors de cada “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances”.

És hora que el país retorne a l’Ovidi l’estima i el compromís que ell va tindre amb el seu poble: altre cop de part dels bons.Feliu Ventura, cantant i autor de cançons

 

 

Participació