Gerard Farrés abandona el Dakar per culpa d'una hipotèrmia

El de Manlleu va ser evacuat pels serveis mèdics i traslladat a un centre hospitalari

Gerard Farrés pilotant la seva moto aquest Dakar
Gerard Farrés pilotant la seva moto aquest Dakar | Pàgina oficial de Facebook de Gerard Farrés
Redacció Osona.com
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:53h

Gerard Farrés pilotant la seva moto aquest Dakar. Foto: Pàgina oficial de Facebook de Gerard Farrés


El manlleuenc Gerard Farrés ha abandonat el Dakar en la 8a etapa, el segon tram de la marató compresa entre el salar de Uyuni (Bolívia) i Iquique (Xile), després que se li parés la moto al quilòmetre 20. El pilot ha explicat a través del seu compte de Facebook que va haver de prendre aquesta decisió perquè “estava en joc la seva vida”, i és que a causa de la baixa temperatura i la pluja l'osonenc va patir una hipotèrmia que no el va permetre seguir endavant.
 


Farrés va ser evacuat i traslladat a un centre hospitalari, tal com es pot veure en les fotos que ha publicat a les xarxes socials. Malgrat aquesta incidència el de Manlleu és queda amb el gran esforç que han fet durant la competició i amb que han "lluitat al màxim", tal com es pot llegir en la seva pàgina de Facebook.

Per contra, Laia Sanz ha aconseguit superar aquesta dura etapa amb èxit. La de Seva continua imparable i ha travessat la línia de meta 5a, convertint-se en la primera dona en la història de la competició en disposició de guanyar un dels trams parcials. La pilot ha quedat només de 2 minuts i 36 segons del líder i ha aconseguit entrar al top 10, on es col·loca 9a.

Tot i el gran resultat, la jornada ha estat complicada, tal com explica Sanz: “No volíem sortir perquè feia molt fred i no teníem roba d'abric, la vestimenta de moto que portàvem estava mullada d'ahir, seguia plovent, no hi havia visibilitat i el salar d'Uyuni estava inundat. Alguns pilots tenien símptomes d'hipotèrmia, però l'organització ha decidit que s'havia de sortir i hem sortit. Al final del tram del salar no podia ni frenar. No sentia els dits de les mans i he hagut de parar un moment per intentar escalfar-me. Crec que ha estat un dels dies de la meva vida en què he passat més fred. Ha estat molt dur i hem patit molt. Després, a partir del control de pas ja no he tingut problemes”.

Sobre dues rodes també Rosa Romero, la dona de Nani Roma, ha arribat en 41a posició, un molt bon resultat que l'ha enfilat fins el 63è lloc de la general, on ahir es situava 84a. La resta de pilots osonencs, el de Folgueroles i Xavi Colomé, han descansat, després de córrer la marató dissabte i diumenge. Avui es disputarà la novena etapa entre Inuique i Calama amb 450 quilòmetres cronometrats i 88 d'enllaç.

 

Classificació general motos

Classificació general cotxes

Classificació general camions


El Dakar dels pilots osonencs:

Nani Roma

Laia Sanz

Gerard Farrés

Pep Vila i Xavi Colomé

Albert Bosch

Ramon Vila

Rosa Romero


Actuacions dels pilots d'Osona per etapes:

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Etapa 4

Etapa 5

Etapa 6

Etapa 7 motos i cotxes i 8 de cotxes

Arxivat a