Albert Bosch: «La meva pitjor derrota esportiva i la millor victòria personal»

L'aventurer relata des de Xile l'abandonament al Dakar després de poder completar només el 15% del traçat amb un cotxe 100% elèctric

Albert Bosch, en el moment de l'abandonament al Dakar
Albert Bosch, en el moment de l'abandonament al Dakar | Acciona 100% Ecopowered
Redacció
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:53h

Albert Bosch no va poder passar de la tercera etapa del Dakar amb un cotxe elèctric. Un abandonament que, a través del seu bloc, ha qualificat com “la pitjor derrota esportiva i la millor victòria personal”. Una doble vessant que argumenta pel fet de no haver pogut superar el 15% del recorregut total però, al mateix temps, fer història per ser el primer en completar una etapa amb un cotxe 100% elèctric.

L'aventurer i empresari resident a Tavèrnoles –després de dies sense pràcticament notícies- ha explicat l'abandonament. La cursa competitiva –ha decidit continuar seguint el traçat del ral·li- es va acabar al primer punt de control de la tercera etapa. Tanmateix, finalment van ser desqualificats de la segona etapa –on, sumada a la primera, havien abandonat un terç dels cotxes- per saltar-se alguns punts GPS.

L'abandonament, segons Bosch, no va ser per cap motiu relacionat amb la tecnologia pròpia del cotxe elèctric. “Després d'una avaria a la bomba de direcció a la segona etapa vam patir alguns cops forts tot superant una zona extremadament complicada de fesh-fesh, que van provocar un problema a la controladora del sistema, que va quedar perjudicada fins impossibilitar el seu correcte funcionament l'endemà, en plena etapa 3”, explica.

Albert Bosch reconeix que “mai abans havia abandonat un Dakar, una cursa de raids o de qualsevol altre modalitat fora del món del motor, havent completat només el 15% de la prova” i per aquest motiu reconeix que és la “pitjor derrota esportiva”. Però, al mateix temps, argumenta que el repte del “Dakar elèctric” no era només una qüestió esportiva. “Volíem demostrar que les coses es poden fer sempre d'una altre manera, sense deixar de gaudir i de tenir una vida de benestar i plena d'objectius personals, però a la vegada més sostenible i compromesa amb el futur”, ha assegurat des de Xile.

Albert Bosch, amb l'equip del Dakar. Foto: Acciona 100% Ecopowered


El cotxe d'Albert Bosch, en ple Dakar. Foto: Acciona 100% Ecopowered