Nani Roma s'enfila fins a la 30a posició al Dakar

El de Folgueroles supera l'etapa marató i aconsegueix retallar distàncies amb els primers classificats

El Mini de Nani Roma durant la dura marató del Dakar
El Mini de Nani Roma durant la dura marató del Dakar | Mediagé comunicación
Redacció Osona.com
12 de gener del 2015
Actualitzat el 13 de gener a les 8:01h

El Mini de Nani Roma durant la dura marató del Dakar. Foto: Mediagé comunicación

Nani Roma ha superat amb èxit la dura etapa marató del Dakar, en la qual els participants no compten amb assistència mecànica. El pilot de Folgueroles va firmar dissabte un merescut cinquè lloc i diumenge va completar el recorregut sisè, a només 3 minuts i i 24 segons del guanyador de la jornada Yazeed Alrajhi (Toyota).

Aquest cop el Mini no va donar problemes a l'osonenc i ell i el seu copilot Michel Périn només van haver de canviar-li les rodes. La seva actuació a la marató -la primera que els cotxes han corregut en 10 anys- va catapultar Roma fins al 30è lloc, tot i que assegura no estar amoïnat per la classificació. “Sincerament, des del primer dia que no he mirat com vaig a la general. El que em preocupa és seguir passant etapes el millor possible, perquè quan un surt amb l'objectiu de guanyar el Dakar, qualsevol altre resultat no val per res”, va afirmar el del Folgueroles.

Els problemes que ha tingut el pilot des que va començar la competició no han fet que es rendís i afirma que continuarà lluitant fins al final: “Ho intentaré fins l'últim dia i la veritat és que estem molt a prop, perquè el nostre ritme a la carrera és molt bo. Però tampoc vull ofuscar-me amb aquest objectiu, perquè no representaria cap consol”.

En la categoria de cotxes, els participants descansen avui, en canvi en la de motos ho van fer dissabte i conclouran la seva etapa marató aquest dilluns. El primer tram d'aquesta jornada no ha estat senzill per Laia Sanz, però la de Seva ha sabut afrontar la situació i ha acabat, finalment, en 21a posició.

Aquest resultat, però, no ha fet que la pilot es despengés de la general, on continua estant entre els 15 primers classificats, ocupant el 14è lloc. A hores d'ara a Sanz només la separen  13 minuts i 28 segons del top 10, una distància que potser aconsegueix retallar en la segona etapa de la marató que està corrent a hores d'ara entre Uyuni (Bolivia) i Iquique (Xile).

Resultats de la resta d'osonencs

Tant Gerard Farrés com Rosa Romero, la dona de Nani Roma, han aconseguit fer un bon paper en la setena etapa i remuntar posicions. El de Manlleu ha acabat 20è, col·locant-se 50è en la general, en la qual s'ha enfilat 18 llocs. Per la seva banda la del Team Himoinsa ha travessat la meta 71a i ha pujat fins el lloc 84è, on abans ocupava el 92è.

El camió de Pep Vila i Xavi Colomé s'ha colat entre els 10 primers, després de tancar en 17a posició la vuitena etapa. Des que va començar el Dakar que pilot i copilot han mantingut una actuació molt regular la qual els ha permès anar escurçant distàncies i enfilant-se cada vegada més amunt en la general.