Laia Sanz puja fins a la 14a posició del Dakar

Nani Roma signa la seva millor actuació, amb un tercer lloc a la sisena etapa

Laia Sanz, a la sisena etapa
Laia Sanz, a la sisena etapa | KH-7
Redacció Osona.com
10 de gener del 2015
Actualitzat a les 23:31h

Laia Sanz ha pujat fins al 14è lloc de la general del Dakar en motos després de les penalitzacions que la direcció de carrera ha imposat al seu company Jeremías Israel i a Jordi Viladoms, per saltar-se way points (punts de pas) del recorregut. D’aquesta manera, la pilot de KH-7 entra dins del top 15, un dels seus objectius i se situa a només 8’17” del top 10 i a 1h 23’09” del líder Joan Barreda.

La primera setmana s’ha fet llarga per als participants i també per a Laia Sanz. La pluricampiona ha tancat la sisena etapa en 16a posició, a 17’57” del vencedor, que ha estat el seu company en el Team Honda HRC Hélder Rodrigues. A la seva arribada a Iquique (Xile), Laia Sanz ha explicat que havia acabat la jornada “molt cansada” i que espera recuperar forces aquest dissabte, dia de descans.

Per la seva banda, el manlleuenc Gerard Farrés ha signat la seva segona millor actuació del ral·li, acabant en 42a posició, la qual cosa li ha permès guanyar nou llocs a la general i situar-se en el 68è. Pel que fa a Rosa Romero, ha acabat en 95a posició i guanya un lloc a la general (92è).

Roma arriba en forma a l’etapa marató    

Pel que fa a la categoria de cotxes, Nani Roma ha signat una de les seves millors actuacions en aquesta edició del ral·li, amb un meritori tercer lloc a la sisena etapa d’aquest divendres, disputada entre Antofagasta i Iquique. El pilot de Folgueroles ha arribat a 1’24” de Nasser Al-Attiyah, que ha aconseguit el seu tercer triomf parcial i augmenta la seva avantatge al capdavant de la general. A la sorra, només han pogut resistir l’atac de Roma els dos pilots que manen a la general, l’esmentat Nasser Al-Attiyah i el sudafricà Giniel de Villiners.

Aquest dissabte es disputa la primera etapa marató del Dakar per a cotxes. Això significa que a l’arribada al campament d’Uyuni (Bolívia), els participants no tindran assistència i hauran de reparar el vehicle pels seus propis mitjans, sense ajuda de cap mecànic. “Serà un dia important i dur, on s’hauran de conservar la mecànica i dosificar els pneumàtics, que tindran que aguantar molts quilòmetres. També em preocupa l’altitud, ja que passarem de 0 a 4.000 metres en només 200 quilòmetres i ja veurem com ens afecta això”, ha declarat Roma.

El camió de Pep Vila, amb l'osonenc Xavi Colomé com a copilot, ha finalitzat l'etapa en 20a posició, que els hi permet mantenir el 13è lloc a la general.

En cotxes, com ja va anunciar fa tres dies aquest diari, ni Albert Bosch ni Ramon Vila continuen dins la cursa. Tot i això el primer segueix al ral·li encara que fora de l'àmbit competitiu, una possibilitat que la direcció del Dakar va acceptar.
 

Classificació general motos

Classificació general cotxes

Classificació general camions


El Dakar dels pilots osonencs:

Nani Roma

Laia Sanz

Gerard Farrés

Pep Vila i Xavi Colomé

Albert Bosch

Ramon Vila

Rosa Romero


Actuacions dels pilots d'Osona per etapes:

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Etapa 4

Etapa 5

Arxivat a