Continua la malastrugança de Nani Roma al Dakar

El pilot de Folgueroles punxa tres cops seguits quan estava lluitant pel seu primer triomf d’etapa | Laia Sanz es manté conservadora en un terreny que no li és propici

Nani Roma, a la cinquena etapa
Nani Roma, a la cinquena etapa | KH-7
Redacció Osona.com
09 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:38h

La sort continua donant l'esquena a Nani Roma en aquesta edició del Dakar. A la cinquena etapa, el de Folgueroles estava lluitant per aconseguir la seva primera victòria parcial quan ha encadenat tres punxades consecutives en només 30 quilòmetres, la qual cosa l’ha obligat a reduir la velocitat. Tot i això, Roma ha arribat a la meta en octava posició i continua recuperant el ritme de carrera, tot i no tenir ja cap opció de revalidar el títol.  

La cinquena etapa s’ha disputat entre Copiapó i Antofagasta. Hi havia 392 quilòmetres d’enllaç i 255 de cronometrats.

Laia Sanz, en motos, ha finalitzat l’etapa en 19a posició i baixa fins al 17è lloc de la general, a només un minut i mig del top 15. La pilot resident a Seva ha sacrificat un bon resultat per evitar riscos en una cinquena etapa marcada pel fesh-fesh, una superfície “incòmoda i perillosa”, tal com reconeix ella mateixa.  “He acabat força cansada després d’una etapa machacona. He decidit prendre-m’ho amb calma”, explicava a la meta.

Per la seva banda Rosa Romero, la dona de Nani Roma, i el manlleuenc Gerard Farrés han finalitzat junts, en 88a i 89a posició respectivament. Amb aquest resultat, Romero guanya unes posicions a la general i puja fins al 93è lloc. Tot el contrari de Farrés, que baixa dues posicions, fins a la 77a.

El camió de Pep Vila, amb l'osonenc Xavi Colomé com a copilot, ha recuperat bones sensacions i ha finalitzat l'etapa en 14a posició, que els hi permet mantenir el 13è lloc a la general.

En cotxes, com ja va anunciar abans d'ahir aquest diari, ni Albert Bosch ni Ramon Vila continuen dins la cursa. Tot i això el primer segueix al ral·li encara que fora de l'àmbit competitiu, una possibilitat que la direcció del Dakar va acceptar.
 

Classificació general motos

Classificació general cotxes

Classificació general camions


El Dakar dels pilots osonencs:

Nani Roma

Laia Sanz

Gerard Farrés

Pep Vila i Xavi Colomé

Albert Bosch

Ramon Vila

Rosa Romero


Actuacions dels pilots d'Osona per etapes:

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Etapa 4