L'Ajuntament de Torelló i el PIOC, condemnats per un atropellament al Carnaval

El consistori i l'entitat hauran d'abonar a la família de la menor afectada més de 23.000 euros | Els fets van succeir el 2009 durant la Rua

Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:01h
L'Ajuntament de Torelló i l'entitat que n'organitza el seu carnaval, Promocions i Organitzacions Culturals (PIOC), han estat condemnats a indemnitzar amb 23.441 euros la família d'una menor que va ser atropellada el 2009 per una carrossa. El jutge també declara culpables l'asseguradora Zurich i Mussap les quals també hauran de respondre de la compensació econòmica esmentada.

A la sentència, a la qual ha tingut accés a aquest diari, es descriuen els fets amb detall. Segons el document, l'afectada, que tenia 13 anys, va ser empesa per la multitud al mig del carrer Sant Bartomeu on va ser atropellada pel remolc del grup electrogen que portava una carrossa en què s'hi podia veure una bola del món.

L'accident va deixar a la noia seqüeles a la tíbia i a al turmell, a més d'altres ferides. És principalment d'aquests danys i de les despeses que se'n deriven, com ara l'hospitalització, d'on prové l'import econòmic que li hauran d'abonar a la família, representada pel bufet Abocam Advocats.

D'acord amb el document l'Ajuntament i el PIOC incompleixen un conveni firmat el 2006 en el qual es comprometen a vetllar per la seguretat i a establir les mesures necessàries per protegir els ciutadans. L'afectada, una amiga seva, i la seva mare declaren a la sentència que aquesta acord no es complia, ja que no hi havia ni cap barrera ni cap persona que impedís l'accés del públic a les carrosses.

D'altra banda, en el document també apareix el testimoni del propietari i el cambrer del bar on va entrar la menor després de patir l'accident. Segons ambdós, la noia presentava símptomes d'anar beguda, una estimació que no s'ha tingut en compte al no haver-n'hi proves. I és que ni en l'informe d'assistència de l'ambulància que la va atendre ni tampoc en el del metge que la va visitar, apareixen referències a l'estat d'embriaguesa de l'afectada.

La sentència, procedent del Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona, no és ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia. Segons fonts del consistori, l'Ajuntament encara no ha tingut accés al document i per tant, encara no ha pogut fer una valoració de com afrontaran la decisió del jutge.
Arxivat a