Laia Sanz revalida les seves credencials i cada cop està més a prop del top 15 | Nani Roma segueix enfilant posicions després de quedar 6è

El cotxe d'Albert Bosch, després de la segona etapa | Acciona
Redacció Osona.com
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:06h

Albert Bosch ha quedat eliminat en la tercera etapa del Dakar 2015. El buggy que conduïa ha tingut problemes de direcció i, malgrat iniciar la jornada, no ha arribat a temps a la sortida de l'especial, prevista per a les 12.30 del migdia. La segona etapa, una de les més dures del ral·li i on va morir el motorista Michal Hernik en estranyes circumstàncies, va afectar molt els participants i el vehicle de Bosch va quedar amb l'estat que mostra la fotografia. Finalment, segons ha explicat Catalunya Ràdio, continuarà al ral·li però fora de l'àmbit competitiu, una possibilitat que la direcció de la cursa ha acceptat.

La presència del pilot de Tavèrnoles ha estat breu, però ha deixat empremta. Bosch es va convertir durant aquest Dakar en el primer en completar una etapa de la competició amb un cotxe 100% elèctric.

Resultats de la resta d'osonencs

Laia Sanz revalida les seves credencials en aquesta tercera etapa, que ha acabat en 17a posició. La de Seva cada cop està més a prop d'entrat al top 15 de la general i només l'han  separat 9 minuts i 28 segons del guanyador, Mattjias Walkener, en aquest darrer tram. La setze vegades campiona del món ha començat molt bé la competició amb actuacions sòlides i, sobretot, regulars.

A hores d'ara només es troba a 11 minuts de diferència del top 10 i a poc més de 15 respecte Jeremías Israel, 8è, i Hélder Rodrigues, 9è, els seus companys del Team Honda HRC.

Per Nani Roma aquesta etapa també ha estat bona. El pilot ha acabat 6è, el millor resultat que ha aconseguit en aquesta edició. L'actuació té un mèrit especial ja que el de Folgueroles ha sortit 32è i ha hagut d'avançar molts contrincants per fer-se amb un dels sis primers llocs.

El del Mini s'ha mostrat satisfet amb el resultat parcial, que ha firmat amb 3 hores, 3 minuts i 26 segons. Tot i això, Roma sap que els problemes que va tenir el primer dia a causa d'una avaria el deixen sense possibilitats de revalidar el títol, encara que està disposat a lluitar fins el final.

Seguint en la categoria de cotxes, cal destacar que el tonenc Ramon Vila tampoc continua el Dakar, igual que Bosch, després de no començar aquesta darrera etapa. Per la seva banda Rosa Romero, la dona de Nani Roma, s'ha fet amb el 108è lloc i ha pujat dues posicions en la general en què se situa a la posició 102.

Sobre dues rodes el manlleuenc Gerard Farrés no ha firmat una bona actuació en el tercer tram. El líder de Gas Gas ha acabat 131è i ha caigut en la classificació general on ara ocupa el 75è lloc. Per contra, el camió de Pep Vila i Xavi Colomé segueix en ratxa. Igual que en la segona etapa ambdós han travessat la línia de meta en 11a posició, la mateixa que ocupen en la general.

Després d'acabar el tram San Juan – Chilecito, els pilots s'endinsen a la quarta etapa, una de les més dures degut a l'alçada i a les dunes de Copiapó, a Xile.