Les «segones rebaixes» arrenquen amb descomptes que superen el 50%

Les botigues tindran obert aquest diumenge

Una botiga de Vic amb descomptes del 50%
Una botiga de Vic amb descomptes del 50% | Adrià Costa
Elvira Vilardell
07 de gener del 2015
Actualitzat el 10 de gener a les 17:48h

Una botiga de Vic amb descomptes del 70%. Foto: Adrià Costa


Les rebaixes d'hivern han començat oficialment aquest dimecres, 7 de gener, a tot Catalunya, omplint els aparadors de descomptes que s'hi quedaran fins al 6 de març. A la comarca les botigues també han disminuït el preu dels seus productes, després de tancar una campanya de Nadal lleugerament millor que la de l'any passat i en la que les vendes han remuntat entre un 3 i un 5%.

Vic Comerç espera que la facturació d’aquestes rebaixes també s'incrementi i que s'assoleixi una xifra el 3% major que la de la temporada anterior. L'associació confia que els comerços ofereixin descomptes de sortida d’entre un 30% i un 40%, especialment en productes de moda, complements i parament de la llar. En algunes botigues, de manera puntual, avui ja es podien veure descomptes de fins al 70%.

Atès que el calendari d’aquest 2015 ha fet que les rebaixes comencin en dimecres i en dia laborable, Vic Comerç considera que les vendes s'animaran durant el dia d'avui, sobretot per ser encara festiu a les escoles i que creixeran especialment el dissabte 10 de gener i el diumenge 11, festiu d’obertura comercial autoritzada.

Tot i que la Llei catalana d'horaris comercials, suspesa pel Tribunal Constitucional, estableix que el període de rebaixes comença aquesta setmana, hi ha establiments que fa dies que les van iniciar acollint-se a la llei estatal.

En aquest sentit el gerent de Vic Comerç, Roger Noguer, ha explicat a aquest diari que la majoria de comerços de la ciutat han complert la normativa catalana i no han començat a disminuir preus fins avui. Tot i això ha reconegut la tendència que va augmentant any rere any: les promocions i ofertes nadalenques, encara que, segons Noguer, no es poden considerar "rebaixes" perquè el preu que hi apareix és total, i no amb descompte.
 

Una noia preparant l'aparador, aquest dimecres a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a