Detingudes quatre persones a Vic per robar telèfons mòbils i carteres

El mercat i les botigues del centre, zones d'actuació dels lladres

Redacció
02 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:27h
La Guàrdia Urbana de Vic va detenir aquest dimarts, 30 de desembre, tres dones i un home acusats de robar telèfons mòbils i carteres al mercat i a les botigues del centre de la ciutat.

La primera alerta va arribar al matí quan alguns paradistes van informar als agents que hi havia un parell de dones robant carteres i telèfons mòbils a la zona. El segon avís el va donar un botiguer del carrer Argenters el qual va comunicar al cos municipal que tenien retinguda una dona per haver intentat furtar el moneder a una clienta.

Diversos agents es van acostar al comerç des d'on havien rebut la trucada i van identificar la dona, que va resultar ser Nicoleta M., de 23 anys i veïna de Santa Coloma de Gramenet. Després de constatar que havia sostret el moneder en qüestió, els agents van iniciar un seguiment de paisà en sospitar que aquesta persona podria estar actuant en col·laboració amb d’altres.

Poc després d'iniciar la recerca es van localitzar dues dones més i un home a la zona del carrer J. Verdaguer. En l'escorcoll se'ls hi van trobar dos telèfons mòbils d’alta gama, dels quals se'n havia denunciat el seu robatori al matí.

Ghidica C., de 53 anys i veí de Santa Coloma de Gramanet; Florentiba C., de 25 anys i veïna de Barcelona, i Ileana C., de 51 anys i veïna de Badalona, van ser detinguts juntament amb Nicoleta M. per presumpta comissió d’un delicte continuat de furt.

El modus operandi dels lladres era el següent: mentre un d'ells intentava robar una cartera la resta es mantenien a distància, per vigilar l’entorn i per recollir ràpidament la cartera i passar-la a una quarta persona. D'aquesta manera si la primera era interceptada per la policia no se li trobaria cap objecte sostret a sobre. La dona que presumptament materialitzava els furts portava també un abric amb les butxaques foradades per dins per treure-hi les mans i així poder actuar amb major discreció.
Arxivat a