Les notícies més llegides el 2014

El vídeo de caire independentista dels alumnes d'una escola de Manlleu, la mort de l'escalador Toti Solé i un camió bolcat a l'Eix, encapçalen el rànquing

Redacció
30 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:02h
Un moment del vídeo de l'escola Carme-Vedruna de Manlleu
Un moment del vídeo de l'escola Carme-Vedruna de Manlleu

La reacció de la “caverna” espanyola davant el vídeo creat pels alumnes de l'escola Carme-Vedruna de Manlleu ha estat la notícia més llegida d'Osona.com aquest 2014. L'audiovisual on hi apareixen estelades i frases en anglès com “Catalunya, nou estat d’Europa” s'ha convertit en el més vist aquest darrer any, col·locant-se al número u del podi.

La segona publicació amb més visites ha estat la mort de l'escalador Toti Solé, que va patir un accident a Noruega mentre descendia per una cascada gelada el passat mes de febrer. El tercer lloc del rànquing l'ocupa un altre succés: un camió bolcat a l'Eix a l'alçada de Gurb. El temps és el protagonista de la quarta notícia amb més èxit de l'any. El recull de vídeos de la calamarsada que va caure a Torelló el juny es fa amb la quadragèsima posició.

Al mig de la classificació, al número cinc, s'hi situa al triomf a Spotify de la versió de Shakira del “Boig per tu”, un tema composat pel mític grup Sau. Darrera seu s'hi troba l'incendi que va tenir lloc a finals de juliol al restaurant Vicku's i que va malmetre per complet la primera planta del local. El seté lloc és per “El govern espanyol prohibeix la disfressa de la Guàrdia Civil als Carnavals”, una notícia que, sens dubte, va aixecar polseguera.

La història de cinquanta noies de Vic que el 1989 es van escapar a un striptease masculí a Barcelona és la vuitena publicació més visitada d'aquest 2014. Darrera d'aquest relat i ocupant el número 9 del podi s'hi troba la solidaritat del pilot manlleuenc Gerard Farrés al Dakar, qui va atendre l'accidentat Enric Martí mentre esperava el suport mèdic. El top 10 el completa l'aiguat que va caure a Torelló al juliol i que va obligar a suspendre els actes de la festa major.

 
1Un vídeo creat per nens de Manlleu irrita la «caverna» espanyola
2L'escalador Toti Solé mor a Noruega en el descens d'una cascada gelada
3Un camió bolca a l'Eix, queda penjat al pont i la càrrega cau sobre la C-17
4Vídeos de la calamarsada d'aquesta tarda a Torelló
5La versió de Shakira de «Boig per tu», número 1 mundial a Spotify
6Incendi de matinada en un restaurant de Vic
7El govern espanyol prohibeix la disfressa de la Guàrdia Civil als Carnavals
810 de novembre de 1989: cinquanta noies de Vic s'escapen a un striptease masculí de Barcelona
9Gerard Farrés i la solidaritat al Dakar en estat pur
10 L'aigua desborda Torelló