Més de 300 persones s'autoinculpen pel 9-N al jutjat de guàrdia de Vic

La concentració, convocada per l'ANC d'Osona, ha transcorregut sense incidències

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat el 30 de desembre a les 16:19h
Ciutadans fent cua davant el jutjat de guàrdia de Vic, aquest migdia
Ciutadans fent cua davant el jutjat de guàrdia de Vic, aquest migdia | Albert Alemany

Ciutadans aplegats davant el jutjat de guàrdia de Vic, aquest migdia. Foto: Albert Alemany


Una llarga cua de persones ha ocupat aquest dilluns, 29 de desembre, l'entrada del jutjat de guàrdia número 5 de Vic per autoinculpar-se pel 9-N. L'acte, segons apunta l'ANC d'Osona, ha aplegat més de 300 ciutadans d'arreu la comarca que s'han volgut sumar a la iniciativa impulsada fa poques setmanes per l'Assemblea Nacional Catalana.

La jornada ha transcorregut sense incidències i ha estat marcada per la col·laboració entre tots els participants. Per tal de no col·lapsar el jutjat diversos membres de l'ANC d'Osona han fet de procuradors: han aplegat els documents d'autoinculpació dels ciutadans i els han traslladat fins les oficines.

La crida multitudinària s'ha organitzat com un acte de solidaritat cap a les autoritats polítiques denunciades per haver-se implicat en el procés participatiu. El desencadenant d'aquesta resposta per part de l'ACN ha estat l'admissió a tràmit de la querella contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau per haver desobeït el 9-N.

Amb aquest acte Vic s'uneix a les jornades d'autoinculpació que han tingut lloc a diversos punts de Catalunya, com la de dilluns passat a Barcelona, una de les més multitudinàries.

Arxivat a