Les reformes del canal de Manlleu costaran més de 820.000 euros

Està previst que les obres comencin el febrer del 2015 | La rehabilitació afectarà el tram comprès entre el carrer Enric Delaris i el camp municipal d’esports

per Redacció , 29 de desembre de 2014 a les 11:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tram del mur del canal industrial de Manlleu, després de les tempestes del 5 de setembre. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Manlleu va aprovar dimarts, 23 de desembre, el projecte executiu per a reformar el canal industrial del Ter, després de quedar malmès per les fortes pluges del passat 5 de setembre. El pla es va aprovar en el darrer ple municipal i inclou la rehabilitació del tram comprès entre el carrer Enric Delaris i el camp municipal d’esports. Les obres costaran més de 820.000 euros i està previst que comencin el febrer.


En aquest sentit es va anunciar la finalització de les reformes al pavelló municipal, el qual també havia quedat danyat pels aiguats. D'aquesta manera, doncs, s'han restablert les activitats esportives en aquesta zona, després d'estar prop de tres mesos tancada al públic.

D'altra banda, el consistori també va tirar endavant el manifest d'autoinculpació pel 9-N en què assumeix les responsabilitats derivades de participar al procés català. La proposta va ser aprovada amb el suport d'ERC -impulsora de la iniciativa- ICV, CIU i dos dels cinc regidors no adscrits, els altres tres s'hi van posicionar en contra.


La inserció laboral va ser un dels altres punts tractats al ple. El regidor Josep Maria Anglada va anunciar que es contractaran de nou dos tècnics per a fer un seguiment d'aquelles persones amb amb risc d'exclusió social. Aquesta proposta es desprèn del projecte “Treball als Barris” impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, aquest programa també inclou cursos de formació, així com la contractació d'un expert per dinamitzar el centre cívic, l’aula mercat del Mercat Municipal i l'Escola d’Adults. 

Finalment, es va donar el vistiplau a un conveni de col·laboració amb la Diputació que es concreta en un servei d'atenció als ciutadans afectats pels deutes amb l'habitatge. Aquesta prestació consistirà en informar a la persona que ho sol·liciti i concertar-li hora amb un advocat a més de facilitar-li un despatx on poder du a terme la reunió.

 

Participació