Agustí Roc i Laia Andreu s'imposen a la Cursa de Na'dalt a Bellmunt

El lluçanenc Josep Viñas, guanyador del 2013, segon a la cronoescalada de Sant Pere de Torelló

Agustí Roc, guanyador de la Cursa de Na'dalt de Bellmunt
Agustí Roc, guanyador de la Cursa de Na'dalt de Bellmunt | Josep Maria Montaner
Redacció
26 de desembre del 2014
Actualitzat el 29 de desembre a les 7:44h

Agustí Roc, guanyador de la Cursa de Na'dalt de Bellmunt. Foto: Josep Maria Montaner


Agustí Roc i Laia Andreu han complert els pronòstics i s'han imposat a la cinquena edició de la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt. La prova, disputada coincidint amb Sant Esteve, es tracta d'una cronoescalada amb sortida a Sant Pere de Torelló i que s'ha consolidat com un punt de trobada nadalenc d'un bon nombre de corredors de renom en el que en molts casos és un primer test de pretemporada. El fred i la boira han marcat la jornada, una situació molt diferent al temps assolellat i ambient suau de l'any passat.

La victòria d'Agustí Roc –un especialista a nivell mundial- ha estat clara ja que ha superat en més de mig minut el lluçanenc Josep Viñas, guanyador el 2013. El corredor manresà ha completat els 3,8 quilòmetres i 610 metres de desnivell positiu amb un temps de 27 minuts i 36 segons mentre que l'actual campió de Catalunya de curses de muntanya ho ha fet amb 28:09.

Marc Casanova, amb 28:47, s'ha colat entre els favorits per tal de completar el podi masculí. Quart ha estat Gabriel Crosas, el millor corredor de la Vall del Ges, mentre que cinquè –i millor júnior- ha arribat un Marc Traserra que amb 29:00 ha aconseguit rebaixar un minut el temps de l'any passat. Finalment, el moianès Gerard Morales –el primer campió de l'Spain Ultra Cup- ha acabat sisè (29:16).

Laia Andreu ha revalidat la victòria a Bellmunt. Foto: Josep Maria Montaner


En categoria femenina qualsevol cosa que no fos la victòria de Laia Andreu, de Vilalleons, hagués estat una sorpresa. L'actual campiona de Catalunya i d'Espanya de curses de muntanya ha arribat a Bellmunt amb un temps de 34 minuts i 3 segons. Ha aconseguit revalidar el triomf de 2013 amb un marge de 46 segons respecte la solsonina Sílvia Leal, companya a la selecció catalana de raquetes de neu d'Andreu, i que el proper 4 de gener competiran a Itàlia. El podi l'ha tancat Laura Bardolet, la millor corredora local amb 36:57.

Si Laia Andreu ha repetit el triomf en categoria absoluta, en júnior masculí també ho ha aconseguit Marc Traserra. Entre les més joves el triomf ha estat per Berta Estragués amb un crono de 42 minuts i 22 segons.

La principal novetat d'enguany, segons ha explicat Toni Font a NacióMuntanya, ha estat fer arribar la cursa fins a dalt de la creu del santuari a través d'un tram d'escales, “Ha suposat allargar 15 o 20 metres de desnivell positiu i un final força agònic”, ha explicat un dels organitzadors d'una prova que finalment ha aplegat 208 corredors que han sortit amb un interval de mig minut des de Sant Pere de Torelló.
 

Classificacions de la Cursa de Na'dalt a Bellmunt 2014 (pdf)

Fotos de la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa de Na'Dalt a Bellmunt 2013 (Adrià Costa)
 

Gerard Morales, sisè a la Cursa de Na'dalt de Bellmunt. Foto: Josep Maria Montaner