Rupit reforça el Mercat del Pessebre Vivent

La representació de la matança del porc també comparteix escenari amb la representació

Redacció Osona.com
23 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:13h
Una de les escenes del pessebre vivent de Rupit.
Una de les escenes del pessebre vivent de Rupit. | Joan Parera
Una de les escenes del Pessebre Vivent de Rupit. Foto: Joan Parera

El cap de setmana del 27 i 28 de desembre, la població de Rupit i Pruit celebrarà la 28a edició del seu Pessebre Vivent. Dues representacions que s'iniciaran a les 6 de la tarda i que aniran precedides de diverses activitats que començaran a mig matí i que pretenen que els visitants puguin passar tota la jornada al poble.

El Mercat de Pessebre, que ja arriba a la tercera edició, enguany és un dels espais que més es potencien i el nombre de parades creix fins arribar a la vintena d'estands. Productes de comerciants del poble i d'altres artesanals que s'integren dins del Pessebre Vivent com un quadre més. El Mercat estarà obert des de les onze del matí fins l'hora del final del Pessebre, cap a les 7 de la tarda. En aquest mateix espai del Mercat es representarà els dos dies, a partir de les 4 de la tarda, la matança del porc amb les tècniques i utensilis d'aquell temps.

En aquesta 28a edició, el Pessebre Vivent estarà format per 24 escenes repartides per les entrades i espais dels centenaris carrers de pedra del poble. Més d'un centenar de figurants donen vida als quadres d'un pessebre que es caracteritza per la seva bona ambientació natural. Enguany, a més, s'ha pogut seguir invertint en millores en el vestuari que es preveu que tinguin continuïtat en els propers anys.

El Pessebre Vivent repeteix concurs fotogràfic

L'èxit del concurs fotogràfic iniciat en l'anterior edició, fa que enguany es torni a convocar aquesta activitat on hi poden participar tots els visitants del Pessebre Vivent. L'objectiu del concurs és destacar la bellesa dels diversos quadres del pessebre, dins l’entorn de la vila de Rupit, així com l’esperit nadalenc del propi esdeveniment. Els visitants hauran de penjar les seves millors fotos a les xarxes socials @RupitViu de Facebook, Twitter i Instagram. Les fotografies amb més likes o repiulades seran les premiades.

Els premis són allotjaments, dinars i lots de productes de Rupit. Organitza el concurs l’Associació d’Empreses de Turisme de Rupit i Pruit.
 

Més informació i bases del concurs


Galeries de fotos:
- Pessebre vivent, 2013
- Mercat en Viu, 2013
- Pessebre Vivent, 2012 
- Pessebre vivent, 2011
- Pessebre vivent, 2010
- Pessebre vivent, 2009