Els tallers gastronòmics triomfen en la setena Fira de la Tòfona de Centelles

El conegut economista Santiago Niño Becerra es va passejar pel certamen

Toni Carrasco
22 de desembre del 2014
Actualitzat el 23 de desembre a la 13:36h
Un dels plats elaborats del xef Toni Sala
Un dels plats elaborats del xef Toni Sala | Josep M. Costa

Els plats elaborats al taller del xef Toni Sala. Foto: Josep M. Costa


Les activitats i els tallers gastronòmics han estat el centre d'atenció de la setena edició de la Fira de la Tòfona, celebrada aquest cap de setmana a Centelles. Tot i que el concurs de receptes de cuina ha quedat desert, la resta de propostes culinàries ha tingut una bona resposta per part del públic.

Els assistents no s'han volgut perdre la destresa dels xefs amb estrella Michelin Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, i Toni Sala, de la Fonda Sala d'Olost, que han sorprès els visitants amb els seus plats. Tampoc ha faltat afluència de públic al maridatge de la cervesa Terra, del qual se'n han encarregat els professionals Jordi Fontseca i Joan Sallent.
 
Les parades del passeig han estat un dels altres atractius de la fira. Els assistents han pogut trobar-hi des de tòfona fresca negra fins a productes elaborats amb aquest fong, com ara embotits i formatges. El preu de la tòfona al certamen s'ha situat entorn els 400 euros, tot i que segons va informar la Llotja de Vic la setmana passada el seu valor era d'uns 240. Cal tenir en compte, però, que el cost s'alça ràpidament en funció de la qualitat i la maduresa del producte.

D'altra banda, diversos bars del municipi han ofert durant tot el cap de setmana plats elaborats amb aquest fong, que continuarà sent present en les seves cuines fins entrat el gener. De les receptes d'aquestes establiments n'ha gaudit el conegut economista Santiago Niño Becerra, que ha dinat en un dels restaurants de la localitat després de passejar per la fira.
 

Més informació

Recull de galeries de fotos de la Fira de la Tòfona de Centelles

Arxivat a