L'estudiant Ignasi Arranz viatjarà a Taiwan gràcies a la beca Horitzó Àsia

L'ajut vol fomentar els vincles amb universitats i centres de recerca del continent asiàtic

Redacció
22 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:01h
Ignazi Arranz donant la mà a Jordi Montaña durant l'acte de lliurament
Ignazi Arranz donant la mà a Jordi Montaña durant l'acte de lliurament | Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Ignazi Arranz donant la mà a Jordi Montaña durant l'acte de lliurament. Foto: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Ignasi Arranz, estudiant de doctorat dintre del programa "Experimental Sciences and Technology" del centre tecnològic BETA de la UVic-UCC, ha rebut la primera beca Horitzó Àsia. Aquesta ajuda té per objectiu fomentar els vincles amb universitats i centres de recerca del continent asiàtic, així com promoure la codirecció de tesis doctorals en favor del desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la comarca.

El programa d'ajuts es concreta en estades de tres mesos en universitats o entitats situades a països asiàtics dedicades a la recerca. El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Vic -patrocinador d’aquestes beques-, la UVic-UCC, Creacció i Nits de Cinema oriental.

Les activitats que constitueixen l’objecte de la convocatòria es divideixen en dues modalitats, una per a estudiants de doctorat i una altra per a alumnes de màster que es trobin en fase de recerca del seu treball final. En aquesta ocasió aquesta última s'ha declarat deserta.  

L’acte de lliurement d'Horitzó Àsia ha comptat amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; el regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Joan López,  i el vicerector de Relacions Internacionals i Formació Continuada, Joan Masnou.

Ignasi Arranz, guanyador de la primera beca Horitzó Àsia

Ignasi Arranz Urgell és llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona, té un màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la biodiversitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment és  doctorand del programa de Ciències Experimentals i Tecnologia de la UVic-UCC.

La beca li permetrà treballar amb el grup de biologia marina i pesqueria de l’Institut d’Oceanografia de la Universitat Nacional de Taiwan (IONTU), que lidera una recerca ajustada als seus requeriments per desenvolupar una tesi sòlida i competitiva.

Les àrees de treball del centre van des del canvi climàtic i l'ecologia de llacs fins a les pesqueries i canvis en l’estructura de les comunitats en resposta als efectes antropogènics -aquells produïts per l'activitat humana-. El catedràtic Chi-hao Hsieh lidera aquest grup i serà el tutor d'Arranz durant la seva estada doctoral.

 
Arxivat a