Idea't emociona Manlleu amb el record dels pregons de la festa major

La cultura i la gastronomia dedicada a l'Índia van omplir de bat a bat Can Puget

Redacció Osona.com
22 de desembre del 2014
Actualitzat a les 18:44h
Concert de Shyam Sunder Trio
Concert de Shyam Sunder Trio | Adrià Costa

Els pregoners de la festa major van ser els encarregats d'encetar l'Idea't 2014. Foto: Adrià Costa


La quarta edició de l'Idea't, celebrat aquest cap de setmana a Manlleu dins el Badanadal, va ser un èxit de públic. L'edifici de Can Puget va omplir-se de bat a bat amb les activitats culturals i gastronòmiques de la iniciativa, que enguany giraven entorn de l'Índia i del mateix municipi.

El punt emotiu de la jornada el va posar la presentació del llibre “Pregons de la festa major 1983-2014”, on diversos protagonistes de l'obra van recitar un fragment de l'escrit, que en el seu dia ja havien llegit per iniciar les festes manlleuenques. Aquesta va ser una de les activitats emmarcades dins la Mostra del Llibre, que enguany va tenir com a eix central la mateixa localitat.

En aquesta línia, Josefa Contijoch va presentar el seu nou recull de poesia "Baix Continu", diumenge a la tarda, i es va celebrar el segon concurs de Rapsodes, una iniciativa força única i que els organitzadors d'Idea't volen convertir en referent, segons va informar el coordinador de la proposta Isaac Gelabert.

Pel que fa a l'àmbit gastronòmic, les propostes que va aplegar més assistents van ser els tallers d'espècies i de curri a càrrec de Núria Bàguena i Masala Cultural Barcelona. D'altra banda, els concerts de Famiya Khan i l'espectacle de bansuri de la mà de Shyam Sunder Triotambé van comptar amb una bona acollida.

Com en cada edició, les corals manlleuenques van tornar a oferir una mostra del seu treball. Un tastet del cor d'alumnes de l'Escola de Música i un del Cordhomes, de les Nàiades i de la Regina van omplir de música l'escala noble de Can Puget. A més, els assistents també van poder viure el concert de Nadal a l'església de Santa Maria.

El regidor de cultura, Àlex Garrido, ha explicat a aquest diari que està molt satisfet amb com s'ha desenvolupat l'Ideat, tant pel que fa a les activitats com per l'èxit de públic que han tingut la majoria d'elles. Segons el regidor, és important que Manlleu tingui un certamen com aquest, on la cultura de qualitat en sigui la protagonista.
 

Recull de galeries de fotos de l'Idea't de Manlleu

Recull de galeries de fotos del Badanadal de Manlleu
 

Concert de Shyam Sunder Trio, aquest dissabte a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a